Nemzetközi foci

Thierry Henry lett az AS Monaco vezetőedzője – hivatalos

A francia klub bejelentette Jardim utódját.

Hivatalossá vált, amire a korábbi sajtóhírekből már számítani lehetett: a francia élvonalban szereplő AS Monaco új vezetőedzője Thierry Henry lett. Az előzetes információkkal megegyezően a negyvenegy éves szakember valóban három évre szóló szerződést írt alá a Bajnokok Ligájában is érdekelt csapatnál, azaz 2021 nyaráig érvényes a megállapodása – Franciaországban zajlik az élet a válogatott szünetben is, a Paris Saint-Germain ásza távozással fenyegetőzik.

Mint ismert, Henry számára nem ismeretlen a Monaco, hiszen játékos pályafutása elején, tizenöt évesen került a hercegségbeliek utánpótlásához, majd 1994-től a felnőtt csapat keretéhez tartozott és egészen 1999-ig szolgálta a klubot.

A 124-szeres korábbi válogatott támadó 2015-ben vonult vissza a New York Red Bullstól, majd 2016 nyarától Belgium válogatottjánál vállalt asszisztens edzői szerepet Roberto Martínez szövetségi kapitány mellett. Az AS Monaco jelenleg egy győzelemmel, három döntetlennel és öt vereséggel a francia élvonal 18. helyén áll, míg a BL-ben két fordulót követően két vereség a mérleg a csoportkörben.

címlapfotó: asmonaco.com

Olvasói sztorik