Nemzetközi foci

Ronaldo ügyvédje reagált az erőszakügy bizonyítékára

Hackerek állnának a portugál csatár szexbotránya mögött?

Cristiano Ronaldót több nő is szexuális zaklatással vádolja, az amerikai rendőrség pedig ki akarja kérdezni, ezért nem csoda, hogy sztárügyvédeket fogadott.

Az ötszörös aranylabdás csatárt az amerikai Kathryn Mayorga azzal vádolja, hogy 2009-ben egy Las Vegas-i hotelben análisan megerőszakolta, majd 375 ezer dollárt (104 millió forintot) fizetett a hallgatásáért.

Az ügyet a német Der Spiegel című lap hozta újra felszínre, a Mayorga orvosi látleleteit, valamint a Ronaldo beismerő vallomását tartalmazó dokumentumokkal együtt – írja a Blikk.

Ronaldo ügyvédjei állítják, ezek az okmányok számítógépes kalózok által összefabrikált hamisítványok.

Azok a dokumentumok, amelyek ügyfelem állítólagos beismerő szavaival végigjárták a médiát, csak kitalációk. Az álláspontunk változatlan, Cristiano Ronaldo minden ellene felhozott vádat tagad – mondta a portugál jogi képviselője, az amerikai Peter S. Christiansen.

A jogász arról nem beszélt, hogyan került ügyfele kilenc évvel ezelőtt éppen abban a szállodába, ahol állítólag megerőszakolta Mayorgát. Erről a Daily Mail tett közzé egy felvételt a közelmúltban, amit ide kattintva tekinthetsz meg!

A Der Spiegel sportrovatának vezetője reagálásában közölte, a jogászok legújabb nyilatkozata ugyanolyan, mint a korábbiak, amikor sikertelenül harcoltak az oknyomozó tevékenységük ellen.

Hangsúlyozta, a történteket alaposan megvizsgálták, több száz, különböző forrásból származó dokumentum van a birtokukban, amelyek alátámasztják az állításaikat.

Semmi okunk nincs feltételezni, hogy ezek a dokumentumok nem hitelesek, továbbá, mint mindig, mielőtt közzétennénk egy cikket, alaposan ellenőriztük az információinkat, és jogi szempontból is felülvizsgáltuk. Ezért is bízunk a forrásainkban, akikre a történetet alapozzuk ‒ írta közösségi oldalán.

nyitókép: Matteo Bottanelli/NurPhoto via Getty Images

Olvasói sztorik