Nemzetközi foci

Nincs kibúvó: letöltendő börtönbüntetést kapott az oroszok sztárja

Két hónapra vonul a rácsok mögé Kokorin, miután társával egy étteremben két embert megtámadtak és megsebesítettek.

Kedden még csupán arról szóltak a hírek, hogy kihallgatásra idézte be a moszkvai rendőrség Alekszander Kokorin és Pavel Mamajev orosz válogatott labdarúgókat, akik hétfő reggel egy étteremben két embert megtámadtak és megsebesítettek, ezúttal viszont már jelentős fejleményekről az ESPN újságírója, Artur Petroszjan.

Az újságíró legfrissebb információja szerint Kokorint két hónapos börtönbüntetésre ítélték a huliganizmus miatt – írja a Twitter-oldalán, Mamajevről azonban egyelőre nincsenek hírek. Manapság csak a baj van a sztárokkal, csütörtökön az Arsenal korábbi sztárja ellen is vádat emeltek.

Pavel Kolobkov orosz sportminiszter az ügy kapcsán korábban kijelentette, hogy a törvényeket minden állampolgárnak kötelessége betartani, az interneten is megtalálható videofelvételek pedig egyértelműen bizonyítják, hogy Kokorin és Mamajev tevékeny résztvevője volt az incidensnek, ráadásul a helyszínen lévő tanúk is megerősítették ezt.

Az idei oroszországi világbajnokságon Kokorin és Mamajev sem volt tagja a házigazdák csapatának, a két játékos a 2016-os Európa-bajnokság alatt, az orosz együttes korai búcsúja után került a címlapokra azzal, hogy egy monacói buliban 250 ezer euró (81 millió forint) értékben rendelt pezsgőt.

címlapfotó: Vasily MAXIMOV / AFP

Olvasói sztorik