Nemzetközi foci

Komoly változást sürgetnek az angol bajnokságban

Nem fenntartható a Championshipben játszani.

A Premier League és a Championship között fennálló nagy gazdasági szakadék miatt önállóan működő második vonal bevezetését tartaná jónak Andrea Radrizzani, a Leeds United tulajdonosa.

Az olasz üzletember egy londoni konferencián azt mondta, a másodosztályú bajnokság televíziós szerződéseiből származó bevételek szétosztása nem hoz elég pénzt a kluboknak, amelyeknek így – feljutás esetén – nagy nehézséget jelent bennmaradni a Premier League-ben.

Nem fenntartható a Championshipben játszani: kicsi a televíziós bevétel, mert 72 különböző klub részesül belőle. Át kéne gondolni ezt a rendszert ‒ fogalmazott Radrizzani. Szerinte egy, a Premier League mintájára létrehozott, önállóan működő másodosztályú bajnokságra lenne szükség.

Az angol liga (EFL) 2017-ben 600 millió fontért értékesítette a bajnokságok közvetítési jogait, ám ebből nem csak a Championshipben szereplő együttesek részesülnek, hanem a harmad- és negyedosztály klubjai is, összesen 72-en.

A húszcsapatos Premier League nagy-britanniai közvetítési jogait idén tavasszal 4,4 milliárd fontért értékesítették a következő három idényre.

Egy osztállyal feljebb, a Premier League-ben is zajlik az élet, nemrégiben például egy műpéniszt dobtak a pályára, erről ide kattintva olvashatsz!

nyitókép: leedsunited.com

Olvasói sztorik