Nemzetközi foci

Keresztapa lett Manuel Pellegrini

Nem akármit neveztek el róla a tengerparti városban.

Manuel Pellegrini boldogan tért vissza korábbi sikerei színhelyére, a spanyolországi Málagába, hogy felavassa a róla elnevezett körforgalmat – írta a klub honlapja.

A keddi esemény kapcsán megjegyezték, a Málaga CF nem tudta volna elérni története legjobb eredményét a chilei vezetőedző nélkül, aki 2010 novemberében érkezett a klubhoz.

A csapatot először megmentette a kieséstől, majd a 2011‒2012-es szezonban a La Liga negyedik helyére vezette, ami Bajnokok Ligája-indulással járt. Ha már Európa legjobbjai között szerepelhettek, éltek a lehetőséggel, és egészen a negyeddöntőig jutottak.

Csodálatos három év volt. Nagyon örülök, hiszen úgy tűnik, a csapat hamarosan visszatérhet az élvonalba, ahova tartozik ‒ nyilatkozta Pellegrini, aki a mai napig igyekszik minden Málaga-meccset megnézni a televízióban, vagy a világhálón, holott jelenleg a West Ham United menedzsereként tevékenykedik.

A város és a chilei edző közötti kapcsolat kézzelfogható, és a térképen is látható lesz, hiszen a stadion közelében ‒ ahol sikerült történelmet írnia ‒ egy körforgalom viseli a nevét.

Éppen Pellegriniék hétvégi bajnoki meccsén történt, hogy valaki egy műpéniszt dobott a pályára, erről ide kattintva olvashatsz!

címlapkép: twitter.com/malagacf

Olvasói sztorik