Nemzetközi foci

Szexbotrány: Ronaldo családja is beszáll a harcba

Kampány indult a portugál világsztár védelmében.

Crisriano Ronaldo családja a közösségi médiában indított kampányt, hogy megvédje a portugál világsztárt, aki a nemi erőszak vádjával került a középpontba. A rokonság új oldalt is létrehozott a Twitteren („Justice 4 Cristiano Ronaldo”, azaz „Igazságot Cristiano Ronaldónak” néven), ahol azt várják, hogy minél többen támogatják őket és kiállnak a világsztár mellett.

Mint ismert, a Juventus szupersztárja, Cristiano Ronaldo az elmúlt másfél hétben leginkább a szexuális zaklatásos ügye miatt került a címlapokra. Az amerikai Kathryn Mayorga azzal vádolja a portugál focistát, hogy 2009-ben megerőszakolta őt Las Vegasban. CR7 természetesen rögtön tagadta a vádakat, majd hét elején újabb hölgy bukkant fel, aki szintén azt állítja, hogy zaklatta az ötszörös aranylabdás klasszis.

A kampányt Ronaldo édesanyja, Maria Dolores és testvére, Katia Aveiro mozgatja, akik első ízben saját oldalaikon öltöztették CR-t Superman-jelmezbe és az „igazságot” jeligével kérték, hogy álljanak ki minél többen a „hősük” mellett.

A „végsőkig támogatunk” – ez a jelmondata a Ronaldo-család kampányának.

címlapkép: Alessandro Sabattini/Getty Images

Olvasói sztorik