Nemzetközi foci

Sok pénzt bukhat a szexuális erőszakkal vádolt Ronaldo

Nagyobb probléma lehet egy esetleges bűnügyi per, amire a szakértő kevés esélyt lát.

Megírtuk: a német Spiegel magazin 2017 áprilisában megjelent cikkében már másfél éve közölt felkavaró részleteket arról, mi történhetett az akkor még Susan K álnéven ismert Kathryn Mayorga és a portugál világsztár, Cristiano Ronaldo között 2009. június 13-án Las Vegasban, a Palms Casino Resort szálloda 57306-os szobájában. Azóta újabb írást jelent meg pár nappal ezelőtt az állítólagos szexuális erőszakról, és CR is reagált a vádakra.

Sőt: most újabb nő állítja, hogy Ronaldo megerőszakolta, részletek itt!

A 24.hu cikkében szerepelnek a legvalószínűbb forgatókönyvek a végkifejletre. Eszerint Michael McCann a New Hampshire egyetem jogászprofesszora úgy gondolja, hogy Mayorgáéknak elég nehéz lesz azt bebizonyítani, hogy Ronaldo és ügyvédei kényszerítették évekkel ezelőtt a titoktartási megállapodás aláírására, illetve nem volt a saját mentális képességeinek teljesen a birtokában akkor, amikor az eset történt.

A professzor szerint az ilyesfajta megállapodások felbontása fölöttébb ritka, főleg ha a feleket a bíróságon ügyvédek képviselték. Az érvénytelenített megállapodásnál azonban nagyobb probléma lehet egy esetleges bűnügyi per, amire a szakértő kevés esélyt lát, lévén, az eltelt kilenc év alatt a bizonyítékok és a tanúk értéke is jelentősen csökkent.

Ami McCann szerint borítékolható, az az évi 47 millió dolláros szponzori pénzek csökkenése, hiszen a nagyvállalatok, mint a Nike vagy az EA Sports úgynevezett erkölcsi kitételeket raknak bele a szerződésekbe, ami alapján nagyjából bármilyen nagyobb nyilvánosság előtt zajló probléma miatt felbonthatják azt.

Címlapkép: AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik