Nemzetközi foci

Müncheni edzőkérdés: kész röhej, mit mond a Bayern elnöke

Hoeness megvédte Niko Kovacot az újabb vereség után.

Uli Hoeness, a Bayern München klubelnöke megvédte Niko Kovacot, a csapat vezetőedzőjét, akinek irányításával sorozatban negyedik mérkőzésén maradt nyeretlen az együttes.

– Az utolsó vérig megvédem a vezetőedzőnket – jelentette ki Hoeness a Kicker című szaklapnak.

Hozzátette, a Bayern vezetősége részéről „teljes a nyugalom és egy másodpercre sem jutott eszükbe”, hogy a nyáron érkezett Kovacot hibáztassák az eredménytelenségért.

A bajor sztárcsapat másfél hete 1–1-et játszott hazai pályán az Augsburggal, majd 2–0-ra kikapott a berlini Olimpiai Stadionban a Dárdai Pál irányította Herthától. Ezután a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában csak 1–1-re végzett a vendég Ajaxszal, majd múlt szombaton 3–0-ra kikapott az Allianz Arénában a Mönchengladbachtól – írja az MTI.

A Nemzetek Ligája mérkőzései miatt most csaknem kéthetes szünet következik a Bundesligában is, addig a horvát Niko Kovac a sztárok távollétében a válogatottakba be nem hívott játékosokkal, valamint az utánpótláskorú futballistákkal folytatja a munkát.

A Bayern München legközelebb október 20-án lép pályára a német élvonalban, amelynek nyolcadik fordulójában a Wolfsburg vendége lesz. A Bayern évek óta nem állt ilyen gyengén, 4-1-2-es mérleggel csak a hatodik, sokan már világhírű sztáredző érkezésérét emlegetik.

A nyitóképen Kovac és Salihamidzic – fotó: Sebastian Widmann/Bongarts/Getty Images

Olvasói sztorik