Nemzetközi foci

Sorozatban negyedik bajnokiján maradt nyeretlen a Barcelona

A Valencia vendége volt a Valverde-csapat.

A Valencia ellen folytatta LaLiga-szereplését az FC Barcelona. Az együttes nem túl jó passzban várta a nyolcadik forduló vasárnap estére kiírt zárómeccsét: bár a hétközi BL-fordulóban remek győzelmet aratott a Tottenham vendégeként, az azt megelőző három spanyol bajnokiján mindössze két pontot szorgoskodott össze.

A szurkolói szemszögből rémálomszerű „menetelés” alig egy perc után folytatódott: egy szöglet után megcsúsztatott labdát a hosszú saroknál érkező Ezequiel Garay továbbított a Barca-kapuba (1-0). Nem sokkal később Ter Stegennek akadt dolga, majd Guedest veszítette el nagyon hamar a házigazda Valencia.

A 23. percben Lionel Messi villant: kötényt osztott ki ellenfelének, a labda Suárezhez került, aki kiváló ütemben azonnal visszajátszotta a játékszert, az argentin klasszis pedig védhetetlenül kilőtte a hosszú alsó sarkot (1-1). Nyomott a Barca, de a félidő hajrájában a Valencia járt közelebb a gólhoz – kisebb tűzijátékot úsztak meg a vendégek.

A második félidő is Valencia-lehetőséggel indult, nem igazán találta a fogást ellenfelén a vendég csapat. Barca-fölény jellemezte a játékot, de ez igazán nagy helyzetekben nem mutatkozott meg: a Valencia védelme remekül zárt, egy-egy alkalommal tudták csak feltörni Messiék, így a hazai csapat otthon tartotta az egyik pontot. A négy bajnoki óta nyeretlen Barcelona immár nem első a LaLigában – nyolc kör után a Sevilla egy ponttal (16) többet gyűjtött, mint katalán riválisa.

LaLiga, 8. forduló

Valencia – FC Barcelona 1-1 (1-1)
Espanyol–Villarreal 3-1 (1-1)
Sevilla – Celta Vigo 2-1 (1-0)
Atlético Madrid – Betis 1-0 (0-0)
Real Valladolid – Huesca 1-0 (1-0)
Szombaton játszották:
Leganés – Rayo Vallecano 1-0 (1-0)
Getafe–Levante 0-1 (0-0)
Girona–Eibar 2-3 (2-2)
Alavés – Real Madrid 1-0 (0-0)
Pénteken játszották:
Athletic Bilbao – Real Sociedad 1-3 (1-1)

Kiemelt kép: Jose Jordan/AFP

Olvasói sztorik