Nemzetközi foci

Nikolics: A világ tíz legjobb csapata közé tartozó Chelsea lesz az ellenfelünk

A Vidi edzője szerint ha Hazard nem játszik, az halvány esélyt jelenthet.

Marko Nikolics vezetőedző azt ígéri, hogy a Vidi FC jó mentalitással és nem feltartott kézzel lép pályára csütörtökön a Chelsea otthonában az Európa-liga csoportkör második fordulójában.

– Élvezni akarjuk a mérkőzést, hiszen a világ tíz legjobb csapata közé tartozó Chelsea lesz az ellenfelünk – jelentette ki a Stamford Bridge-en tartott szerdai sajtótájékoztatóján a székesfehérváriak szerb trénere, aki hozzátette, nem ők a favoritok, legjobbjukat kell nyújtaniuk, hogy megmutassák, nem véletlenül jutottak el a csoportkörig.

A tréner emlékeztetett arra, hogy a magyar futball nagy ünnepe lesz a találkozó, hiszen hat éve nem volt lehetősége egyetlen magyar csapatnak sem európai kupasorozat főtábláján szerepelni, pláne nem egy olyan nagy klub ellen, mint a Chelsea.

Marko Nikolics kérdésre elmondta: az angoloknál játszó belga Eden Hazard a világ egyik legjobb játékosa, de nem biztos benne, hogy pályára fog lépni ellenük, ami halvány esélyt jelenthet számukra. Hazard mellett további kulcsemberek hagyhatják ki a meccset.

Az ellenfél edzőjével, az olasz Maurizio Sarrival kapcsolatban megjegyezte, hogy az egyik legjobb szakember jelenleg, ráadásul egyik kedvence, így nagy öröm lesz ellene meccselni.

A Vidi csapatkapitánya, Juhász Roland 13 évvel ezelőtt, a belga Anderlechtben első mérkőzését éppen a londoniak ellen játszotta a Bajnokok Ligájában. A rutinos hátvéd szerint az angolok nemcsak a csütörtöki találkozónak, hanem az egész sorozatnak a favoritjai. Rámutatott, hogy a Vidivel az elmúlt években többször is bizonyították, nagyon kellemetlen ellenfelei lehetnek a náluk magasabban rangsorolt csapatoknak is.

– Nem azért jöttünk, hogy nézelődjünk, bizonyítani szeretnénk, hogy nem a véletlen műve az eddigi szereplésünk – fogalmazott Juhász, egyúttal fontosnak nevezte, hogy a maximumot nyújtsák és egy pillanatra se lankadjon a figyelmük, mert annak nagy ára lehet.

A Chelsea–Vidi meccset ma magyar idő szerint 21 órától a londoni Stamford Bridge-en rendezik.

Címlapkép: molvidi.hu

Olvasói sztorik