Nemzetközi foci

A Milannak tíz perc is elég volt, oktatott az Arsenal és Orban csapata

Az Európa Liga-csoportkör második fordulójában Higuaínék otthon fordítottak az Olympiakosz ellen, míg az RB Leipzig Norvégiában nyert.

Csütörtök délután az Asztana–Rennes összecsapással vette kezdetét az Európa Liga-csoportkör második fordulója, majd ezt követően 18 óra 55 perces kezdettel további tizenkét találkozóval folytatódtak a küzdelmek.

A nyitómeccsen Kleinheisler László nélkül aratott bravúrgyőzelmet a kazah csapat, a gól nélküli első félidő után egy szögletet követő fejesgól, majd a hajrában egy kontratámadás eldöntötte a három pont sorsát. A másik magyar vonatkozású eseményen is örülhettek a honfitársaink: a válogatott újonca, Willi Orban vezérletével aratott kiütéses győzelmet az RB Leipzig a Rosenborg otthonában, Gulácsi Pétert ezúttal otthon hagyta a vezetőedző – látnod kell, milyen góllal szerzett vezetést a német csapat, ha lenne labdaátvételre is Puskás-díj, Augustin kapná –.

Új zsenit akar a Juve; kirakták Balotellit; egy párt alkot két Bayern-játékos
Izgalmas a csütörtök: egyetlen fontos hírről se maradj le!

Több topcsapat is kellően megszenvedett: az AC Milan például hamar hátrányba került és még a szünetre is 0-1-es állásnál vonult, ám Gennaro Gattuso vezetőedző a szünetben rendet tett a fejekben és a második félidőben helyreállt a világ rendje, Cutrone-duplával és Higuaín góljával tíz perc alatt fordítottak az olaszok. A Leverkusen otthonában is a ciprusi AEK Larnaca szerezte az első gólt, ám Kai Havertz a Bayer szempontjából a legjobbkor, a félidő előtt egy perccel egyenlített, a szünet után pedig ott is a hazaiak felé billent a mérleg nyelve.

Az Arsenalnak nem okozott gondot az általában kellemetlen ellenfélnek bizonyuló Qarabag, a londoniak Sokratis szerencsés góljával már a negyedik percben vezetést szereztek, majd a fordulás után is gyorsan betaláltak Smith-Rowe révén, a végeredményt Guendouzi állította be.

Európa Liga, csoportkör, 2. forduló

A-csoport
Bayer Leverkusen–AEK Larnaca 4-2 (1-1)
Zürich–Ludogorec Razgrad 1-0 (0-0)

B-csoport
Rosenborg–RB Leipzig 1-3 (0-1)
Salzburg–Celtic 3-1 (0-1)

C-csoport
Bordeaux–FC Köbenhavn 1-2 (0-1)
Zenit–Slavia Praha 1-0 (0-0)

D-csoport
Fenerbahce–Spartak Trnava 2-0 (0-0)
Anderlecht–Dinamo Zagreb 0-2 (0-1)

E-csoport
Vorszkla Poltava–Sporting CP 1-2 (1-0)
Qarabag–Arsenal 0-3 (0-1)

F-csoport
Real Betis–F91 Dudelange 3-0 (0-0)
Milan–Olympiakosz Pireusz 3-1 (0-1)

K-csoport
Asztana–Rennes 2-0 (0-0)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

címlapfotó: AFP / Miguel MEDINA

Olvasói sztorik