Nemzetközi foci

Ugrai Roland: A DVTK kommunikációja nem volt korrekt

A játékos őszintén beszélt a diósgyőri száműzetésről.

Ugrai Roland a szezon elején kegyvesztetté vált Diósgyőrben, így külföldi kalandba vágott és Görögország felé vette az irányt a Fradit is megjárt támadó, ahol Megyeri Balázs után az Atromitosz második magyar légiósa lett. Az athéni tapasztalatairól beszélt a Digi Sport Reggel, Start műsorában a 25 éves futballista.

– Az elmúlt másfél hónap nehéz periódus volt pályafutásom szempontjából. Szerencsére ezt a nehéz időszakot most már magam mögött tudhatom, újult erővel igyekszem helytállni Görögországban.

A diósgyőri időszak vége nehézre sikerült, emiatt nem is jó emlékekkel távoztam, hiszen az utóbbi időben a klub kommunikációja nem volt korrekt és nem csak azt kommunikálták, ami valójában történt. Próbálták rám és Busai Attilára hárítani a felelősséget. Majd az idő eldönti, hogy mi ketten jelentettük-e a problémát, vagy éppen más van a háttérben.

– Annak örülök, hogy jó helyre kerültem, a kezdés is jól sikerült a klubcsapatomban, persze ez csak egy hosszú út eleje, szeretném ugyanígy vagy még ennél jobban folytatni. Környezetváltásra volt szükségem, rosszul éreztem magam az elmúlt időszakban, így idővel szerintem a diósgyőri időszak is megszépül majd.

Ugrai tudta, hogy száműzi a Diósgyőr

– Busai Attilával három fordulóig voltunk a DVTK első keretében, Attila mindannyiszor kezdő volt. Nálam viszont érezni lehetett, hogy hamarosan száműzni fognak, hiszen az első meccsen még kezdő voltam, majd a második fordulóban már csere, a harmadikon lehetőséget sem kaptam, a negyedik játéknapra pedig kitettek a keretből. A klub kommunikációja az volt, hogy nem volt megfelelő a hozzáállásom: ez részben igaz, hiszen nem úgy teljesítettem, ahogy az elmúlt félszezonban. Ugyanakkor meglátásom szerint sem Attilával, sem pedig velem nem ez volt a legfőbb probléma.

A magyar játékos nagyon kapós volt

Tizenhárom napig voltam csapat nélkül: ez idő alatt két-három csapat kivételével mindenki megkeresett Magyarországon, ez tehát biztosíték volt, hogy csapatom lesz. Azonban mindenképpen külföldön szerettem volna folytatni pályafutásomat, ezért vártunk ki.

Hogy került Görögországba?

– Megyeri Balázs révén jött a lehetőség, a ő kapcsolatain keresztül keresték fel a klubtól a menedzsereimet. Balázsnak sokat köszönhetek, jókat mesélt rólam az edzőnek.

Ugrai már decemberben légiósnak állhatott volna

Decemberben már lett volna lehetőségem légiósnak állni, a klub is jól járt volna az eladásommal, de nekik nem volt elég az az összeg, amit kínáltak értem

– árulta el Ugrai Roland, aki három fordulót követően már két gólnál jár a görög élvonalban.

Olvasói sztorik