Nemzetközi foci

PSG, MU, AC Milan: ezért nem jött össze a Ronaldo-üzlet

Mindhárom sztárklub szerette volna beelőzni a torinóiakat, mutatjuk, miért nem sikerült.

Az El Mundo legfrissebb beszámolójából kiderül: Cristiano Ronaldo három sztárklubot „kosarazott ki” nyáron a Juventus FC kedvéért. Mint ismert, a portugál szupersztárért a torinóiak 89 millió fontot fizettek a Real Madridnak. A 33 éves klasszis korábban elárulta: a fanatikus Juve-szurkolók miatta választotta a „zebrákat”, a drukkerek már akkor körberajongták, amikor a Reallal játszott BL-meccset az olaszok ellen.

Ezentúl azért is a Juve lett befutó, mivela klub már akkor le akarta igazolni Ronaldót, amikor a Sporting játékosa volt.

Az El Mundo ugyanakkor kiderítette, a torinói mellett három további lehetősége is volt CR-nek: akár lehetett volna a Paris Saint-Germain, az AC Milan vagy a Manchester United játékosa.

Ezért nem járt egyik klub sem sikerrel

Legelőször, még júliusban a milánóiak keresték meg Ronaldót, aki azonban nemet mondott. A manchesteriek hivatalos formában fordultak a játékos miatt a Real Madridhoz, de pénzügyi kérdésekben nem sikerült megegyezni.

A párizsiaknál anyagi nehézséget nem okozott volna Ronaldo megszerzése, de volt egy feltételük: az átigazolás piac utolsó napján igazolták volna le a szupersztárt, mivel attól tartottak, hogy a Real „viszonzásul” elcsábítja Neymart vagy Mbappét a spanyol fővárosba. A párizsi üzlet így nem jött össze, hiszen Ronaldo már májusban bezengte lehetséges távozását.

Ronaldo a Juventust választotta – fotó: Matteo Ciambelli/NurPhoto/AFP

címlapkép:  Gabriele Maltinti/Getty Images

Olvasói sztorik