Nemzetközi foci

Ronaldo adócsalási ügye volt az egyik ok, hogy otthagyta Madridot – sajtóhír

Átverve érezte magát.

Mint ismert, Cristiano Ronaldo az előző szezon végén köszönt el a Real Madridtól, nem sokkal azután, hogy Zinédine Zidane vezetőedző is bejelentette távozását. Már nem egy történet napvilágot látott a portugál klasszis távozásával kapcsolatban – a legfrissebbet az El Mundo közölte, ebből szemezgetett a Marca.

A lap egy 2017 májusában tartott megbeszélést idézett fel, melyen Ronaldo mellett az ügynöke, Jorge Mendes és a tanácsadói vettek részt.

– Mondtam, hogy nem akarok semmi rizikót – jelezte Ronaldo a jelenlévőknek ezen a megbeszélésen. – Nem tanultam, egész életemben csak a focival foglalkoztam, de nem vagyok hülye, senkiben sem bízom. Ezért fizetek harminc százalékkal többet a kértnél, amikor felbérelek egy adószakértőt. Azért teszem ezt, mert nem akarok problémát.

A lap aztán kitért az adócsalási botrány kirobbanása utáni megbeszélésre is, melyen Ronaldo teljesen kiakadt a jelenlévőkre. Nem értette, miért vádolták meg, ugyanis egyetlen szakértőjének sem adott olyan utasítást, hogy ne fizessék be az adóját – melyet amúgy a szponzorainak kellett volna rendezniük.

Azt írják, Ronaldo ezt követően abban bízott, hogy az így kieső pénzét a Real Madrid fizetésemeléssel kompenzálja, ahogy azt tette a Barcelona Lionel Messivel. Ez azonban nem így lett, amit CR árulásként élt meg, és ez is közrejátszott abban, hogy végül aláírt a Juventushoz.

Mint ismert, Cristiano Ronaldo két év felfüggesztett börtönbüntetést és több mint 18 millió eurós bírságot kapott a spanyol hatóságoktól a 2011 és 2014 közötti, négyszeri törvénysértése miatt.

Kiemelt kép: Update Images Press/Isabella Bonotto/AFP

Olvasói sztorik