Nemzetközi foci

Kínos magyarázkodásba kezdett José Mourinho

Természetesen továbbra is a Pogba-ügy a téma.

Kedden látott napvilágot, hogy José Mourinho megfosztotta csapatkapitány-helyettesi posztjától Paul Pogbát. Mindezt a Manchester United menedzsere előbb egy sajtótájékoztatón elismerte, majd pénteken közölte, a világbajnok francia támadójátékos hivatalosan soha nem volt másodkapitány…

A két ember viszonya hetek óta korántsem felhőtlen, és tovább romlott, amikor Pogba nyilvánosan kritizálta csapata védekezési stílusát a Wolverhampton Wanderers elleni döntetlent követően.

Paul soha nem volt csapatkapitány-helyettes. Valencia volt a kapitány, és volt több játékosunk, aki lehetett másodkapitány. Egy nap David de Geának, aztán Ashley Youngnak, majd Chris Smallingnak adtam ezt a lehetőséget. Paulra először az elmúlt szezonban gondoltam ennek kapcsán, mert ő egy másik generáció képviselője, fiatalabb játékos, a jövő kapitánya – kezdte a portugál menedzser.

Hozzátette, most nincs másodkapitányul. Ha Antonio Valencia játszik, akkor ő viseli a karszalagot, ha nem, akkor keres valakit erre a szerepre.

Arról nem beszélt, Paul Pogba miért volt eddig három mérkőzésen csapatkapitány a mostani idényben…

nyitókép: Christof STACHE / AFP

Olvasói sztorik