Nemzetközi foci

Vermaelen pótolhatja Lenglet-t a Barcelona kezdőcsapatában

Szerda este a Leganés otthonában lépnek pályára a katalánok, Messi egyik kedvenc ellenfele a soros.

Szerda este a spanyol bajnokság hétközi fordulójában a Barcelona a Leganés otthonában javíthatja ki a Girona elleni hétvégi döntetlent. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a spanyol szövetség elutasította a klub fellebbezését Clément Lenglet kiállításával kapcsolatban, így a francia védőre eltiltás miatt nem számíthat Ernesto Valverde vezetőedző.

A Marca előzetes várakozásai szerint a tréner Thomas Vermaelennel fogja pótolni Lenglet-t, a belga hátvéd így először léphet pályára a most futó szezonban. Nagy meglepetésre ismét a kezdőcsapatban kaphat helyet Arthur, így Sergio Busquets és Arturo Vidal is a padot koptatja majd, akárcsak Piqué, Nélson Semedo és Malcom.

Hihetetlenül bénán színészkedett Falcao – VIDEÓ
Az Angers ellen sem neki, sem a csapatának nem ment a játék.

Lionel Messi szeme biztosan felcsillan az esti meccs miatt, hiszen az argentin támadó a Rayo Vallecano után a második legjobb gólátlaggal rendelkezik a Leganés ellen. Az ötszörös aranylabdás zseni négyszer lépett pályára a Leganés ellen, ezeken pedig hétszer talált be, ami 1.75-ös gól/meccs mutató – a Rayo ellen ez a szám 1.77. Azt olvastad már, hogy Messi kőkemény kritikát kapott Capellótól a FIFA-gála miatt?

A hazai csapat borzasztó gyenge formában kezdte az új szezont, a maximálisan megszerezhető tizenöt pontból csupán egyet gyűjtött be. Pellegrino vezetőedző dolgát az sem könnyíti meg, hogy sérülés miatt nem számíthat Arnaizra, Munozra és Szymanowksira sem, míg Carrillo és Recio játéka kérdéses, ellenben az exliverpoolos támadó, Nabil El Zhar visszatérhet a kezdőbe.

A két csapat a történelme során négyszer találkozott egymással, nem meglepő adat, hogy mindannyiszor a Barcelona került ki győztesként.

A 20 órakor kezdődő összecsapást a Spíler2 Tv élőben közvetíti.

A várható kezdőcsapatok

Marca.com

címlapfotó: Xavier Bonilla/NurPhoto/AFP

Olvasói sztorik