Nemzetközi foci

Tovább mélyül az Özil‒Löw konfliktus

A játékos nem áll szóba a szövetségi kapitánnyal.

A német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw szeptember elején kizárta, hogy Mesut Özil visszatérjen a csapatba. Hozzátette, a játékos nem tájékoztatta a döntéséről, ő viszont többször is próbálta elérni telefonon, de sikertelenül.

A Bild beszámolója szerint Löw és Oliver Bierhoff csapatmenedzser vasárnap és hétfőn Londonban tartózkodtak a FIFA-gálán, közben az Arsenal FC edzőközpontjába is ellátogattak, de Mesut Özillel nem találkozhattak.

A cikk szerint csúnya meglepetésben volt részük, mivel nem engedték be őket, méghozzá Unai Emery vezetőedző utasítására.

Bierhoff előzetesen tájékoztatta a londoni klubot és Özil tanácsadóját az érkezésükről, ennek ellenére nem jártak sikerrel. A Bild megjegyzi: felháborító, ami történt, hiszen egy átlagos regenerációs tréningről zárták ki a világ egyik legrangosabb szakemberét.

Szerettünk volna beszélgetni Mesuttal, de el kell fogadnunk, hogy ő most nem akar beszélni velünk ‒ nyilatkozta Bierhoff.

A menedzser és a kapitány Bernd Lenóval, Shkodran Mustafival és Per Mertesackerrel együtt ebédelt, tehát csak Özil zárkózott el a találkozástól.

Az Arsenal 29 éves támadó középpályása július 22-én mondta le szereplését a nemzeti csapatban. Özilt sokan kritizálták, miután a szintén török származású Ilkay Gündogannal együtt a török államelnökkel, Recep Tayyip Erdogannal készített közös fényképet, a nyári oroszországi világbajnokságon pedig gyenge teljesítményt nyújtott.

A németek – történetük során először – nem jutottak tovább a csoportkörből. A játékos később rasszista indíttatású támadásnak minősítette a fotó miatti kritikákat, és úgy vélekedett, bűnbakot csináltak belőle a rossz eredmény miatt.

Özil 92 alkalommal lépett pályára a német válogatottban, és 23 gólt szerzett. Utolsó mérkőzését a dél-koreaiak elleni, 2-0-ra elvesztett csoportmérkőzésen játszotta a világbajnokságon.

FRISS:

Charles Watts brit újságíró a Twitteren közölte, a szövetségi kapitány együtt ebédelt Mertesackerrel, majd volt egy rövid találkozója Lenóval, Mustafival és Unai Emeryvel. Özil abban az időpontban nem volt az edzőközpontban, csupán ezért nem tudtak beszélni, szó sincs arról, hogy Emery akadályozta volna meg.

nyitókép: Catherine Ivill/Getty Images

Olvasói sztorik