Nemzetközi foci

A Barcelona edzője nincs jó véleménnyel a különdíjakról

Messi mellett érvelt Ernesto Valverde.

Az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde szerint egyre több a különdíj, ez pedig a labdarúgást eltereli a show business felé.

A szakvezető a hétfő esti FIFA-gála után panaszkodott, amelyen a Real Madrid játékmesterét, a horvát Luka Modricot jutalmazták az év legjobbjaként, erről ide kattintva olvashatsz!

A világbajnoki ezüstérmest az UEFA is díjazta, és a France Football rangos különdíja, az Aranylabda átadása még csak ezután következik.

Valverde úgy érzi, a díjak számának gyarapodása nem segít a játékosoknak, illetve sajnálja a média túlzott lelkesedését, és a heves szurkolói vitákat minden egyes díj kapcsán.

Emlékszem arra az időszakra, amikor még nem ítéletek oda ennyi díjat, és kevesebb volt a médiafelhajtás. Most már túl sok a díj, sok a gála, s ezek mindent felnagyítanak. Egy-egy ilyen ceremónia csupán önreklámozás a rendezők számára. Nagy a médiafelhajtás, mert nagyon szeretik ezeket megvitatni. Ez egy sportág, de egyre inkább hasonlít a show businessre ‒ morgolódott Valverde.

Mindezek ellenére az edző kijelentette, az ötödik helyen végzett Lionel Messi, méltóbb győztes lett volna, hiszen bajnoki címhez és a kupasikerhez segítette a katalánokat.

Mindenkinek megvan a saját véleménye. Nem ez a megfelelő pillanat a játékosok összehasonlítására. Modricnak nagyszerű éve volt, de ennek a díjnak The Best a neve, azonban a legjobb nem volt ott. Számunkra Leo a legjobb ‒ közölte.

nyitókép: Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images

Olvasói sztorik