Nemzetközi foci

Modric vet véget Messi és Cristiano Ronaldo Aranylabda-uralmának is?

Minden jel arra utal, hogy tíz év után „új játékos” kaphatja meg az elismerést.

Amikor a nemzetközi sajtó a FIFA-gála előtti napokban megszellőztette, hogy Cristiano Ronaldo nem vesz részt a hétfő esti eseményen, már sejteni lehetett, hogy az UEFA díja után a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elismerését sem a portugál klasszis fogja begyűjteni.

A feltételezés végül valósággá vált, a FIFA Év játékosa-díjat (The Best, azaz A legjobb) a Real Madrid és a horvát válogatott kiválósága, Luka Modric szerezte meg – Mohamed Szalah sem maradt díj nélkül, Cristiano Ronaldót is legyőzte.

Zsinórban tehát két rangos jutalmat is bezsebelt a 33 éves labdarúgó, ám az egyik legfontosabb ceremóniára, a France Football Aranylabda-díjátadóra december 3-án kerül sor, amikor is a legfontosabb kérdés az lesz, vajon véget tud-e vetni Modric Lionel Messi és Cristiano Ronaldo egyeduralmának?

Fellebbez a Barca Lenglet piros lapja miatt
A katalánok elmennek a falig.

Természetesen szeretném megnyerni az Aranylabdát, de nem vagyok a megszállottja, nem gondolok erre minden nap. A csapat fontosabb ennél, mint mindig – nyilatkozta Modric a legutóbbi Bajnokok Ligája-meccs után, amikor a Santiago Bernabéu közönsége egyöntetűen követelte neki a díjat.

Mint ismert, 2008 óta csak Cristiano Ronaldo és Lionel Messi kapott Aranylabdát – 2010-től 2016-ig a France Football és a FIFA Aranylabda díját összevonták, majd 2016-ban a FIFA kivált az Aranylabda mögül, saját díjat hozott létre, de Cristiano Ronaldo az előző két évben mindkét díjat bezsebelte –, az előzetes esélylatolgatások szerint pedig tíz év után először ismét máshoz kerülhet a France Football szaklap elismerése.

címlapfotó: Burak Akbulut / Anadolu Agency / AFP

Olvasói sztorik