Nemzetközi foci

Angol Ligakupa: tizenegyespárbaj után búcsúzott a Manchester United – VIDEÓ

A nyolcadik körben hibázott Phil Jones, így Frank Lampard csapata meglepetést okozott Mouinhóék ellen. Az MU-n kívül két Premier League-együttes is kiesett.

Az Angol Ligakupa keddi játéknapján kilenc mérkőzés került sor, a tét pedig a legjobb tizenhat közé jutás volt. Az élvonalbeli csapatok közül pályára lépett a Manchester City, a Manchester United, a Burnley, a Fulham, a Wolwerhampton, a Leicester City, a Bournemouth és a Crystal Palace is.

A Manchester City nehezen találta a fogást a harmadosztályú Oxfordon, a 36. percben azonban megtört a jég és Gabriel Jesus lesipuskás találatával megszerezte a vezetést. A szünet után is sokat kellett várni a további gólokra, a City csupán az utolsó negyedórában volt eredményes, előbb Riyad Mahrez, majd Phil Foden járt túl a kapus eszén.

Az Oxford–City összefoglalója

A városi rivális United számára már közel sem ment ilyen könnyedén a Derby County elleni találkozó, Frank Lampard csapata ugyanis kőkeményen felszívta magát az Old Traffordon. Pedig jól indult a manchesteriek szempontjából az összecsapás, Juan Mata egy tetszetős támadás végén szépen tekert a jobb alsóba, ám a folytatás már egyáltalán nem volt ilyen meseszerű.

A szünet után Wilson egyenlített, majd Sergio Romero kapus a kiállítás sorsára jutott, az emberhátrányban játszó MU pedig kapott még egy gólt… Amikor pedig már mindenki azt hitte, kizúgott a United, a 95. percben Marouane Fellaini egalizált, így azonnal következhetett a tizenegyespárbaj. Itt nagyon jól muzsikáltak a rúgók, mindkét együttes hibátlan volt hét körön keresztül, a nyolcadikban viszont Phil Jones lába megremegett, így kiesett a Manchester United.

José Mourinho csapatán kívül a Burnley és a Wolwerhampton is búcsúzott a Ligakupából az élvonalbeli csapatok közül. Nem csak Angliában, Németországban is zajlottak az események, a Bundesligában hajmeresztő hibát láthatott védőjétől Dárdai Pál, nem is maradt el a vereség.

Az MU-Derby összefoglalója

Angol Ligakupa, a legjobb 16 közé jutásért

Oxford United (III)–Manchester City 0-3 (0-1)
Burton (III)–Burnley 2-1 (0-1)
Millwall (II)–Fulham 1-3 (0-1)
Wolverhampton–Leicester City 0-0 – tizenegyesekkel 1-3
Manchester United–Derby County (II) 2-2 (1-0) – tizenegyesekkel 7-8
Bournemouth–Blackburn (II) 3-2 (1-0)
West Bromwich Albion (II)–Crystal Palace 0-3 (0-1)
Blackpool (III)–Queens Park Rangers (II) 2-0 (1-0)
Wycombe (III)–Norwich City (II) 3-4 (1-3)
Preston (II)–Middlesbrough (II) 2-2 (1-1) – tizenegyesekkel 3-4

címlapfotó: AFP / Paul ELLIS

Olvasói sztorik