Nemzetközi foci

Valverde nem ért egyet Lenglet kiállításával

A Barca-tréner szerint egyáltalán nem volt agresszív a mozdulat.

A Barcelona emberhátrányban volt kénytelen játszani a Girona elleni bajnokin, ráadásul nem sokon múlott, hogy egyetlen pontot se szerezzenek a Camp Nouban. Ernesto Valverde, a katalánok vezetőedzője úgy érzi, nem igazán volt jogos Clement Lenglet kiállítása, ő ezt nem látta annyira durvának, azt hitte a videóbírót az ellenfél játékosa miatt vetik be.

Domináltuk a játékot aztán a piros lap elég nagy hatással volt ránk. Szerintem ez nem ért kiállítást. Nem láttam semmiféle agressziót a mozdulatban. Én még azt hittem, hogy a videóbírózás a Girona játékosa miatt lesz. Összességében uraltuk a meccset, de aztán úgy alakult, ahogy…”

A bírói ítélettel Sergio Busquets sem ért igazán egyet:

Próbálkoztunk, a döntetlent sikerült elérni, de a győzelemre hajtottunk. Egy emberrel kevesebben viszont ez nagyon nehéz volt. Lehet, hogy van némi kontakt, ez képeken látható, de a labda a földön van. Természetes mozdulatnak látszott, egyáltalán nem agresszívnek. Megfelelően kellett volna használni a videóbírót, én azt gondolom.”

Arturo Vidal sem hagyta szó nélkül az esetet, a chilei játékos szerint ilyesminek nem szabadna megtörténnie, mert nagyban befolyásolhatja a végeredményt, illetve a videóbírónak inkább segítenie kéne, nem „kárt” okozni.

A mérkőzés azért tartogatott szép jeleneteket is, elég csak Lionel Messi gyönyörű gólját említeni, a teljes védelmet elfektette.

Címlapkép: Quality Sport Images/Getty Images

Olvasói sztorik