Nemzetközi foci

Bobál Dávid: a cseh sereghajtó jobb csapat, mint a Honvéd

A fiatal magyar bekk elárulta, mi a különbség a cseh és a magyar élvonal között.

Bobál Dávid nyáron légiósnak állt, hiszen a Budapest Honvéd bajnokcsapatának fiatal védője a cseh élvonalban vitézkedő Dukla Prahához igazolt. A 23 éves bekk sérülés miatt még nem debütálhatott tétmérkőzésen új klubja színeiben, de elmondása szerint most már újra jó százszázalékos állapotban van, ezért várja, hogy bizonyíthasson.

A cseh és a magyar bajnokság közötti különbségről így beszélt.

A cseh bajnokság tempója mindenképpen magasabb, mint az NB I-é. Magyarországon több csapat is védekező felfogásban játszik, itt viszont szinte minden klub támadólag lép fel. Csehországban nemzetközileg is elismert csapatok szerepelnek a bajnokságban, gondolok itt a Plzenre, a Slavia Prahára vagy éppen a Sparta Prahára.

Jobb csapat a Dukla Praha a Honvédnál?

A klubváltásom mindenképpen előrelépés volt, hiszen jelenleg azzal nem nagyon kell foglalkozni, hol állunk a tabellán. Kimondott célunk a bennmaradás, hiszen nem kezdtük jól a bajnokságot. A bajnokság is jobb, mint a hazai, illetve a csapatom is jobb, min a Honvéd

– mondta Bobál Dávid. 

A cseh élvonalban nyolc fordulót követően három ponttal az utolsó, 16. helyen tanyázik a Dukla Praha. Az NB I-ben a Honvéd ugyanennyi mérkőzést követően a maga 16 pontjának köszönhetően a második helyről üldözi az éllovas Ferencvárost.

címlapkép: fkdukla.cz

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik