Nemzetközi foci

Újabb fontos vélemény az amerikai La Liga-meccsek vitájában

A FIFA elnöke is megszólalt a spanyol bajnokik exportálása kapcsán.

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke nem tartja jó ötletnek, hogy az Egyesült Államokban rendezzék meg a Girona‒FC Barcelona spanyol bajnokit.

A La Liga vezetői azt szeretnék, ha a két csapat január 26-án Miamiban találkozna egymással, a FIFA első embere azonban ezt nem támogatja.

A labdarúgásban alapelv, hogy a hazai mérkőzéseket valóban otthon játsszák a csapatok és ne külföldön ‒ mondta a svájci sportvezető, aki szerint az Egyesült Államokban MLS-összecsapásokra van szükség.

A januári Girona‒Barcelona lehet a spanyol bajnokság első mérkőzése, amelyet egy 15 évre szóló, augusztus közepén bejelentetett megállapodás értelmében az Egyesült Államokban rendeznek.

A találkozó létrejöttéhez azonban a spanyol (RFEF) és a nemzetközi szövetség után még az amerikainak (USSF), valamint a két kontinentális szervezetnek – az UEFA-nak és a CONCACAF-nak – is beleegyezését kell adnia.

Utóbbi három formaságnak tűnik, viszont az RFEF elnöke, Luis Rubiales korábbi nyilatkozatában ellenezte a bajnoki találkozók országhatáron túli rendezést.

A spanyol játékos-szakszervezet (AFE) pedig a „leghatározottabb tiltakozását” fejezte ki, mondván: a liga nem egyeztetett a játékosokkal, akiknek ebben a kérdésben az utolsó szót kellene kimondaniuk.

nyitókép: Jeroen Meuwsen/Soccrates/Getty Images

Olvasói sztorik