Nemzetközi foci

Csapattársa és edzője is védi a gólképtelen Harry Kane-t

Eriksen szerint mindig mindenki mesterhármast vár a csatártól.

Harry Kane a legutóbbi négy tétmérkőzésen egyszer sem szerzett gólt – ilyesmi ritkán fordul elő a Tottenham Hotspur csatárával, az angol válogatott csapatkapitányával.

Kane második lett a góllövőlistán a Premier League előző idényében, majd ő lett a világbajnokság legeredményesebb játékosa, és pályafutása során először augusztusban is betalált a bajnokságban.

Csapattársa, Christian Eriksen úgy fogalmazott, mindig mindenki mesterhármast vár a csatártól, ezzel arra utalt, hogy szerinte túlságosan nagyok az elvárások Kane-nel szemben.

A dán válogatott játékos kifejtette, vannak meccsek, amelyeken nehéz dolguk van, és jobban ki kellene szolgálniuk a csapattársukat.

Tudom, Harry több gólt szeretne szerezni, és a csapat többi tagja is. A nap végén persze nem számít, ki lőtte a gólokat, csak a győzelem. Nem vagyunk fáradtak a világbajnokság után, mindenkinek nagyjából ugyanannyi pihenője volt ‒ nyilatkozta Eriksen.

Szerinte csupán az nem kedvez nekik, hogy sok játékosuk volt a nyári, oroszországi tornán, akik ezért később kezdték a felkészülést, de de a teljesítményüknek semmi köze a fáradtsághoz.

Mauricio Pochettino, a Tottenham menedzsere is védelmében vette csatárát.

Harry egy célpont. Egyszerű a képlet: ha nem talál a hálóba, máris elkezdenek beszélni róla. Elöl játszik, és ha a csapat elveszíti a labdát, nem szerzünk gólt, akkor könnyű őt hibáztatni. Ha azt nézzük, az elmúlt négy évben mennyit segített a csapatnak, akkor azért nehéz dolog arra panaszkodni, hogy nem lő gólt – magyarázta a szakvezető.

Kane legutóbb augusztus 27-én, a Manchester United otthonában aratott 3-0-s győzelem során talált be.

Természetesen javulnia kell, de a csapatnak is javulnia kell. Számomra is kihívás, hogy napról napra jobb legyen, de minden szurkolónak és minden csapattársának köszönetet kell mondania neki ‒ szögezte le az edző.

A Spurs kedden az Inter otthonában kezdi szereplését a Bajnokok Ligája csoportkörében.

nyitókép: OLLY GREENWOOD / AFP

Olvasói sztorik