Nemzetközi foci

Ronaldo bevallotta: feszült volt, amiért nem jöttek a gólok

A portugál klasszis nagyon örül a duplának, de bevallotta: csak idő kérdése volt, hogy végre megtörje a gólcsendet.

Korábban beszámoltunk arról, hogy az olasz élvonal negyedik fordulójában a Juventus FC hazai pályán 2-1-re verte a Sassuolót. A „zebrák” mindkét találatát Cristiano Ronaldo jegyezte: az első, emlékezetes gólt ITT mutattuk videón, a másodikat pedig ITT.

Azt is megírtuk, milyen új becenevet kapott a portugál ikon, akinek máris a lábai előtt hever az olasz szaksajtó.

Ronaldo egyébként a lefújás után így nyilatkozott:

Boldog vagyok, fontos volt, hogy jól kezdjük a mérkőzést. A Sassuolo jól védekezett, de nagyon intenzív teljesítményt nyújtottunk, így megérdemelten nyertünk. Nagyon vártam már arra, hogy végre eredményes legyek a Juve színeiben tétmérkőzésen, boldog vagyok, hogy sikerült a hálóba találnom. A legfontosabb persze, hogy a csapat nyert. Természetesen az elmúlt időszakban kicsit feszült voltam, hiszen mindenki arról beszélt, hogy nem sikerül gólt lőnöm a nyári klubváltás óta. Részemről is nagy volt tehát a várakozás, köszönöm a csapattársaimnak, hogy mindvégig támogattak. Keményen dolgoztam az elmúlt időszakban, tehát csak idő kérdése volt, hogy megtörjem a gólcsendet. Úgy érzem, egyre jobban alkalmazkodom az olasz futballhoz.

– fogalmazott a portugál ikon, akit már a szerdai, BL-meccsről is kérdeztek. A torinóiak a Valencia otthonában kezdik meg az idei sorozatot. A kvartettben a Manchester United és a Young Boys lesz a további ellenfél ősszel.

– A Bajnokok Ligája a kedvenc sorozatom. Nehéz csoportba kerültünk, de csak arra fókuszálunk, hogy a legjobbunkat vigyük ki a pályára – zárta szavait CR.

Cristiano Ronaldo a lefújás után a mezétől is megszabadult – fotó: Emilio Andreoli/Getty Images

címlapkép: Claudio Villa./Getty Images

Olvasói sztorik