Nemzetközi foci

Neymarról tárgyalt a PSG és a Real elnöke

Igaznak bizonyultak a pletykák.

Hosszú, exkluzív interjút adott a Marca című spanyol sportnapilapnak Nasszer al-Kelaifi, a Paris Saint-Germain katari elnöke.

Számos téma került szóba, a többi között a Neymarral kapcsolatos nyári átigazolási pletykák, amelyek szerint a Real Madrid élénken érdeklődött iránta. Az arab üzletember elárulta, a legforróbb hónapokban valóban beszéltek Florentino Pérez madridi klubelnökkel a brazil csatár ügyében.

Némileg frusztráló ez a téma, mert nem tisztességes, hogy más klubok, vagy bárki beszéljen a játékosainkkal. Ez egyáltalán nem tetszik nekünk, és beszéltünk is róla a Real Madriddal. Jó kapcsolatban vagyunk, és tisztelik a PSG-t, remélem, ez az igazság. Mi is tiszteljük a Real Madridot és Florentino Pérez elnököt, és szerintem mindenki számára fontos, hogy ne dolgozzunk a színfalak mögött. Ha valami felvetődik, akkor jobb, ha beszélünk egymással Florentino Pérezzel, vagy bárkivel, és elmondjuk, mi nem tetszik nekünk. Ezt minden klubtól elvárjuk, nem csak a Real Madridtól. Egymás gyilkolása nem a PSG stílusa, mi nem így dolgozunk, és remélem, más klubok sem teszik.

Al-Kelaifi hozzátette, Neymarnak a sérülése után nem volt ideje tökéletesen felépülni, de jelenleg már jó formában van és visszatért az önbizalma is, ezért nyugodtan számíthatnak rá.

Biztos vagyok benne, hogy ez az ő éve lesz. Boldog és motivált. Szükségünk van rá, ő pedig nyerni szeretne velünk – nyilatkozta.

Az elnök úgy fogalmazott, Neymar, Mbappé, Cavani és Di Maria személyében a legjobb támadójátékosokkal rendelkeznek, amire nagyon büszkék. Mindez lehetővé teszi, hogy hosszú távú projektben gondoljanak, és minden versenysorozatban a végső győzelemért harcolhassanak.

Al-Kelaifi az UEFA pénzügyi szabályzatainak megsértése kapcsán elmondta, ezek a pletykák elsősorban Spanyolországból származnak, Javier Tebastól, a La Liga elnökétől.

Nem érdekel, mit mondanak. Nyugodtak vagyunk. Tudjuk, hogy jól végezzük a munkánkat, és betartjuk a törvényeket. Rekordösszegért értékesítettük a játékosokat, és reméljük, a továbbiakban is engedélyezik, hogy dolgozzunk – szögezte le.

nyitókép: AFP / FRED TANNEAU

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik