Nemzetközi foci

Megmérgezhették a vb-döntőn pályára szaladó férfit

Válságos állapotban került kórházba a Pussy Riot orosz punkzenekar egyik aktivistája.

Válságos állapotban került kórházba Pjotr Verzilov, a Pussy Riot orosz punkzenekar egyik aktivistája, a Vojna (Háború) művészcsoport alapítója, hozzátartozói mérgezésre gyanakodnak – jelentette a meduza.io orosz hírportál. Az Interfax orosz hírügynökség egészségügyi forrásokra hivatkozva úgy tudja, Verzilov vérében nem fedeztek fel gyanús anyagot.

Verzilov barátnője, Veronyika Nikulsina, aki szintén aktivistája az együttesnek, elmondta, hogy Verzilov kedd este került kórházba, miután beszéd- és mozgászavarai támadtak, valamint egyre rosszabbul látott.
A férfit a toxikológián kezelték, időközben – az Interfax értesülései szerint – szívinfarktusra utaló tünetekkel átkerült az intenzívosztályra.

Verzilovot, Nikulsinát és a punkzenekar két tagját 15 napos elzárásra ítélték a nyilvános események szervezésére vonatkozó előírások megsértése miatt. Ők ugyanis rendőregyenruhába bújva az oroszországi labdarúgó világbajnokság július 15-i fináléjának 52. percében a pályára szaladtak, közlésük szerint arra akarták ráirányítani a figyelmet, hogy Oroszországban túlzott hatáskörrel bírnak a rendfenntartó szervek.

Mint ismert, a döntőben a franciák 4-2-re verték a horvátokat, akik a héten még súlyosabb pofonba szaladtak bele, ezúttal a spanyoloktól kaptak hat gólt, ide kattintva megnézheted a remek találatokat.

(MTI)

Csinált egy kis bonyodalmat a vb-döntőn a Pussy Riot. Fotó és címlapfotó: William Volcov / Brazil Photo Press/AFP
Olvasói sztorik