Nemzetközi foci

Egyre több helyen feltűnik a videóbíró a Premier League-ben

Szombaton egyszerre öt meccsen alkalmazzák a VAR-t.

Szombaton, a 16 órakor kezdődő mérkőzéseken ismét tesztelik a videóbíró-technológiát (VAR) az angol bajnokságban. És ha már Anglia: újabb félelmetes név került fel Zidane manchesteri kívánságlistájára, erről itt írtunk.

A BBC csütörtöki beszámolója emlékeztet arra, hogy az előző idényben már tesztelték a rendszert a Premier League-ben, de kizárólag olyan időpontokban, amikor csak egy meccset rendeztek, most viszont arra kíváncsiak az illetékesek, hogy működik a VAR, amikor több találkozó zajlik egyszerre.

Szombaton 16 órától a Bournemouth–Leicester City, a Chelsea–Cardiff City, a Huddersfield Town–Crystal Palace, a Manchester City–Fulham és a Newcastle United–Arsenal meccsekre kerül sor az angol élvonalban.

A tesztüzem során a videószobában ülők nem kommunikálnak a játékvezetővel, és megfigyeléseik egyelőre csak a gólokra, a büntetőkre, a piros lapokra és a játékosok esetleges téves azonosítására korlátozódik.

A Ligakupában és az FA Kupában az előző szezonban 19 meccsen élesben használták a VAR-t, ez a szám a mostani idényben hatvanra emelkedik.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik