Nemzetközi foci bajnokok ligája

Harmadik sorozatot indít az UEFA a BL és az EL mellett

Zöld utat kapott az ötlet, 2021-től indulhat az újabb liga.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) versenysorozatokért felelős bizottságának vezetője, Andrea Agnelli kedden jelentette be: zöld utat kapott az ötlet, miszerint a 2021–2022-es szezontól kezdve egy harmadik klubsorozatot is elindítanának a Bajnokok Ligája és az Európa Liga mellett – ennek a jóváhagyása még hátravan, de ahogy fogalmazott: ez már csak formaiság.

Az Independent cikke hozzáteszi: az új sorozat indítása összhangban van az UEFA azon törekvésével, hogy maximálisan kihasználja a labdarúgás kereskedelmi lehetőségeit.

További részleteket még nem közöltek, azonban Agnelli elmondta, a jelenleginél egy modernebb versenymodellt kell alkotni, amelyet 2024-re állítana össze az UEFA. Hozzátette, az új bajnoksággal immár 96-ra nőhet a nemzetközi porondon versengő csapatok száma, s várhatóan mindhárom sorozatban 32-32 együttes alkotná a főtábla mezőnyét – jelenleg a BL-ben 32, az EL-ben 48 klub szerepel a főtáblán. Mint ismert, utóbbi sorozatban a Mol Vidi FC is versenyben van.

Nemrég debütált az UEFA legújabb sorozata, a válogatottaknak kiírt Nemzetek Ligája, melyben a magyar válogatott kedd este a görögökkel mérkőzik – itt írtunk róla, kik lehetnek az új arcok a Rossi-csapat kezdőjében, azt pedig ide kattintva tudhatod meg, hogy melyik csatornán lehet nézni a találkozót.

Kiemelt kép: Valery Hache/AFP

Olvasói sztorik