Nemzetközi foci

Szerencsés góllal nyert, hátrányból fordított Németország

Brandt és Schulz is betalált a Peru elleni felkészülési mérkőzésen.

Vasárnap este Németország Perut fogadta felkészülési mérkőzésen a sinsheimi Wirsol Rhein-Neckar Arenéban, Joachim Löw szövetségi kapitány pedig öt helyen változtatott a franciák elleni kezdőcsapathoz képest – ezúttal bekerült Ter Stegen, Süle, Schulz, Gündogan és Brandt.

Ez a találkozó viszont hiába volt tét nélküli, örökké emlékezetes marad Löw számára, a német kapitány ugyanis 167. meccsén irányította a válogatottat, ezzel pedig beérte az örökranglista élén álló Sepp Herbergert – már csak 1 meccs Löwnek és ő lesz az egyedüli csúcstartó.

Erre a számra mindenképpen büszke lehetett az 58 éves szakember, ám csapata játékával már korántsem lehetett ennyire elégedett. A 22. percben óriási meglepetésre a dél-amerikai válogatott jutott előnyhöz, a jobb oldalon a korábbi exhoffenheimes Advincula átjátszotta Nico Schulzot és nyolc méterről a rövid sarokba lőtt.

Meglepő véget ér a Dzsudzsák-ügy, kulcsfontosságú hír a spanyol fociközvetítésekről
Összeszedtük a hét legérdekesebb híreit, minden izgalmas történés egy helyen.

Az egyenlítésre viszont nem kellett sokat várni, három perccel később Kroos kiugratását emelte át a kapus fölött Julian Brandt, 1-1. A fordulást követően is egyenrangú ellenfele volt Peru a házigazdának, Trauco és Farfán révén akár újra előnyhöz is juthatott volna, de a befejezéseknél rendre porszem került a gépezetbe.

Ahogyan pedig az ilyenkor lenni szokott, a hajrában jöttek a németek és egy kis szerencsével, valamint Gallese kapus hathatós segítségével behúzták a győzelmet Nico Schulz gólja révén.

A vasárnapi nap folyamán Nemzetek Ligája-találkozókat is rendeztek, a legnagyobb figyelemmel kísért Franciaország–Hollandia rangadó remek góljait ide kattintva nézheted meg.

Advincula, 0-1 

Brandt, 1-1

Schulz győztesgólja
Olvasói sztorik