Nemzetközi foci

Courtois megszólalt, a Chelsea-szurkolók dühöngenek

Elárult egy fontos kulisszatitkot a Real Madrid kapusa.

Thibaut Courtois kijelentette, szomorú, amiért a Chelsea-szurkolók haragszanak rá a Real Madridba igazolása miatt. A belga kapus azt is elárulta, már márciusban eldőlt, hogy Londonból a spanyol fővárosba távozik, de ezt egy ideig nem akarta bejelenteni.

A 26 éves játékos papíron hét szezonon keresztül volt a Chelsea tagja, bár az első három idényt kölcsönben az Atlético Madridban töltötte. Idén nyáron végül 35 millió euróért váltott klubot.

A londoni klub drukkereinek dühéről így nyilatkozott:

Szomorúvá tesz engem, és nyilvánvalóan nem ismerik az igazságot. Azt hiszem, a döntés már márciusban megszületett, és tudtam, hogy a klub is elfogadta ezt. Akkoriban nem volt átigazolási időszak, ezért nem hoztam nyilvánosságra. Úgy gondoltam, jobb, ha nem zavarom meg ezzel a csapatot – mondta Courtois.

Hozzátette, nagyon szereti a Chelsea-t, ezért nem akarja megmérgezni a viszonyát senkivel, aki odatartozik.

Remélhetőleg megfordul majd a helyzet. Szerettem ott játszani, és örülök, hogy két Premier League-t, egy Ligakupát és egy FA Kupát nyertem a csapattal – fogalmazott.

A belga nemrégiben azt mondta, hogy a Real Madrid szintje magasabb, mint a Chelsea-é, most viszont közölte, soha nem akart tiszteletlen lenni korábbi klubjával.

Nyilvánvaló, hogy ezt a médiában úgy tálalták, hogy a Chelsea nem volt elég jó minőségű. Soha nem gondoltam erre, csak azt mondtam, hogy az edzések egy kicsit gyorsabbak, de ez csak a Real Madrid minőségére vonatkozik, nem azt jelenti, hogy a Chelsea-nél nincs megfelelően magas színvonal ‒ magyarázta.

Courtois hozzátette, fontos szerepet játszott a döntésében, hogy közelebb kerüljön két gyermekéhez, akik Madridban élnek a korábbi barátnőjével, és reméli, hogy a Chelsea rajongói megértik ezt.

Mindig boldogan emlékszem vissza a Chelsea-nél töltött időszakra, de most kaptam egy esélyt, hogy visszamenjek Spanyolországba, és közelebb legyek a gyermekeimhez, ez fontos dolog számomra. Tudom, hogy sok Chelsea-rajongó meg fogja érteni a döntést. A legjobbat kívánom nekik, és boldogan látom, hogy megnyerték az első négy mérkőzésüket. Remélem, így folytatják a továbbiakban is, és megnyerik a bajnoki címet – nyilatkozta a világbajnoki bronzérmes kapus.

nyitókép: Mike Kireev/NurPhoto

Olvasói sztorik