Nemzetközi foci

Érzelemdús pillanatok: könnyek nélkül nehéz kibírni Sneijder búcsúját – VIDEÓ, FOTÓK

Csütörtök este visszavonult a hollandok klasszisa, nem is akárhogyan.

Csütörtök este kezdetét vette az UEFA új versenysorozata, a Nemzetek Ligája – rengeteg izgalmas dologról beszámoltunk ezzel kapcsolatban, de ha esetleg lemaradtál volna, ide kattintva megnézheted, milyen brutálisan taposta nyakon Rüdiger a világbajnok franciát, itt láthatod, hogy a Real Madridban is parádézó Gareth Bale micsoda bombagólt lőtt Írországnak, ide kattintva pedig az NL-nyitómeccs két találatát, egy bombagólt és egy komikus öngólt láthatsz –, ezek mellett pedig több felkészülési mérkőzést is rendeztek.

Az egyik ilyen nagy figyelemmel kísért összecsapás a 2-1-es hazai győzelemmel végződő Hollandia–Peru volt, a reflektorfény pedig az utolsó válogatott mérkőzését játszó Wesley Sneijderre irányult. A többek között a Real Madridot és az Intert is megjárt középpályás a 134. meccsén a nemzeti csapatban kezdőként hatvankét percet kapott, a lefújást követő búcsúztatás pedig pályafutásához méltóan alakult, örökké emlékezetes marad.

A szervezők egy nappalit alakítottak ki az amszterdami Johan Cruyff Aréna gyepén, Sneijder  és családja pedig onnan nézhette végig a kivetítőn a pályafutása legszebb pillanatait. Mondani sem kell, nem bírták ki könnyek nélkül a kanapén ülők.

Sneijdert így búcsúztatták a lecserélésénél. Fotó: AFP / ANP / Koen van Weel / Netherlands OUT
A meccs után az egész stadion neki tapsolt. Fotó: AFP / ANP / Koen van Weel / Netherlands OUT
Így nézett ki a nappali a pálya közepén. Fotó: AFP / ANP / Koen van Weel / Netherlands OUT
Olvasói sztorik