Nemzetközi foci

Nem tud kiállni a dán válogatott, futsaljátékosok ugranak be

Egy barátságos meccs mellett a Nemzetek Ligájában is játszanak.

Futsaljátékosok is szerepelnek a dán labdarúgó-válogatott soron következő két találkozóján, miután a szövetség (DBU) nem tudott megállapodni a nemzeti csapatnál számításba vett futballistákkal. Itt mutattuk a sztori előzményét.

A vita elsősorban a játékosok – köztük a Tottenham középpályásának, Christian Eriksennek – egyéni szponzori megállapodásairól folyik, emellett az utazási feltételek is témát szolgáltatnak.

Vasárnap a DBU visszautasította a játékosok azon ajánlatát, hogy a soron következő két meccsre még érvényesek lehessenek a támogatói szerződések, és utána üljenek le ismét tárgyalni.

A dánok szerdán játszanak a szlovákokkal barátságos mérkőzést, majd vasárnap a walesiekkel a Nemzetek Ligájában. Ezeken az összecsapásokon azonban nem Aage Hareide irányítja majd a válogatottat, mert a DBU nem szeretné, ha a szövetségi kapitánynak olyan labdarúgókkal kellene dolgoznia, akiket nem is ő hívott be.

Amennyiben Dánia – a világranglista kilencedik helyezettje, az idei világbajnokság nyolcaddöntőse – nem állt volna ki a két találkozóra, a DBU attól tartott, hogy a válogatottat kizárják a 2020-as Európa-bajnokságról.

A dán szövetségnek tavaly egy női világbajnoki selejtezőt kellett lemondania azért, mert a játékosokkal nem tudott megállapodni a szerződéseikről.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik