Nemzetközi foci

Hátrányba került, de végül nagyon simán nyert a Real Madrid

A Girona ráijesztett Sergio Ramosékra, a második félidőben viszont taroltak a vendégek.

A találkozó előtt a spanyol lapok szinte egyöntetűen állították, hogy Keylor Navas helyét a nyáron igazolt sztárkapus, Thibaut Courtois veszi át a Girona elleni vasárnap esti bajnokin, ám Julen Lopetegui vezetőedző nem változtatott a kapuban – továbbá nagy meglepetésre ismét csak a kispadra jelölte Luka Modricot.

Már az első percektől lehetett érezni, hogy ezúttal sem lesz könnyű dolga a Realnak – az előző idényben 2-1-re megégtek ebben a stadionban Ramosék –, a hazaiak bátor támadójátékot mutattak be, egyáltalán nem ijedtek meg a nagynevű ellenféltől. A 9. percben Karim Benzema találatát még les miatt érvénytelenítette a játékvezető, ám hét perccel később már szabályos gólt láthattak a nézők, méghozzá hazai részről.

Elszabadult a pokol, brutális balhé a magyar pályán
A fojtogatás csak a kezdet volt, elképesztő, mi történt ezután.

Borja Garcia előbb egy lövőcsellel elfektette Casemirót és Keylor Navast, majd a bal felsőbe bombázott, 1-0. Lendületben maradt a hazai csapat, Portu többször is zavart okozott a Real-védelemben, az előnyt azonban nem tudta növelni. A félidő előtt Asensio felrúgásáért tizenegyeshez jutott a madridi csapat, amit Sergio Ramos magabiztosan értékesített, méghozzá panenkázva, 1-1.

A szünet után gyorsan átrobogott a Real Madrid a hazaiakon, a 60. percben már 1-3 állt az eredményjelzőn: előbb ismét Asensio ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig ezúttal Benzema váltotta gólra, majd Isco pazar kiugratásával indult meg Bale és nem hibázott ziccerben.

Keylor Navas azért még tett róla, hogy ne legyen szoros a hajrá, a 78. percben nagyot védett Borja Garcia lövésénél, két perccel később pedig véglegesen eldőlt a három pont sorsa, Karim Benzema közelről meglőtte a második gólját is, 1-4 – ez maradt a vége, a Real behúzta a második bajnokiját is.

A találkozó góljait ide kattintva tekintheted meg.

Benzema duplázott. Fotó és címlapfotó: AFP / Pau BARRENA CAPILLA

Spanyol bajnokság, 2. forduló

Espanyol–Valencia 2-0 (0-0)
Sevilla–Villarreal 0-0
Girona–Real Madrid 1-4 (1-1)
hétfőn játsszák
20.15: Levante–Celta Vigo
22.00: Athletic Bilbao–Huesca
szombaton játszották
Alavés–Betis 0-0
Atlético Madrid–Vallecano 1-0 (0-0)
Valladolid–Barcelona 0-1 (0-0)
pénteken játszották
Getafe–Eibar 2-0 (1-0)
Leganés–Real Sociedad 2-2 (0-2)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik