Nemzetközi foci

Villámrajt után a Dortmund bedarálta Gulácsiékat

Már az első percben vezetett a Leipzig, négy gól volt Reusék válasza.

A Bundesliga első fordulója igazi rangadóval, a Borussia Dortmund–RB Leipzig összecsapással zárult, a vendégek kapujában Gulácsi Péterrel.

Villámrajtot vettek a vendégek, Axel Witsel rossz érintése után Jean-Kevin Augustin csapott le a kallódó labdára a kapu előtt és ellőtte azt a jobb alsó sarokba. (1-0)

Alig húsz perccel később ki tudott egyenlíteni a Dortmund, Mahmoud Dahoud szabadult el őrzőjétől, így oda tudott érni Marcel Schmelzer beadására, a fejes pedig olyan jól sikerült, hogy Gulácsi nem tudott odaérni a bal alsó sarokba tartó labdára. (1-1)

Nem sokkal a félidő lefújása előtt a vezetést is megszerezte a hazai csapat, a középre szálló labda Marcel Sabitzer fejéről pattant be saját kapujába. (2-1) Nem telt el három perc, Witsel góllal javította ki meccs eleji hibáját, belőtte a játékszert az őrizetlenül maradt hálóba közvetlen közelről, miután egy védőről elé pattant. (3-1)

Aki további gólokra számított a második félidőben, annak csalódnia kellett ugyanis hiába voltak hatalmas helyzetek, csupán egy tudott beakadni. Lukas Klostermann  csodás labdát kapott a kapu előterében és közel volt ahhoz, hogy gólt szerezzen, de kapásból érkező kísérletét Roman Burki hatalmas védéssel hárította.

Szinte rögtön ezután óriási lehetőséget szalasztott el Dahoud, jól vette át a labdát, majd jócskán a kapu fölé lőtt. Erre válaszként a hajrában Timo Werner őrizetlenül maradt és így el is tudta lőni a labdát a bal alsó sarok irányába, de Burki briliáns védéssel hatástalanította próbálkozását.

A hosszabbításra maradt a mérkőzés utolsó találata, Marco Reus gyűjtötte be a szép átadást és laposan a kapu bal alsó sarkába lőtt, Gulácsi ezzel nem tudott mit kezdeni. (4-1)

Érdekesség, hogy Augustin gólja a leggyorsabb volt az RB Leipzig történetében (már ami az első osztályt illeti), de Reus is elképesztő mérföldkőhöz érkezett, századik Bundesliga-találatát lőtte.

Bundesliga, 1. forduló, vasárnapi mérkőzések

Mainz VfB–Stuttgart 1-0 (0-0)
Borussia Dortmund–RB Leipzig 4-1 (3-1)

Címlapkép: Guido Kirchner / DPA

Olvasói sztorik