Nemzetközi foci

Nehezen ment a Chelsea-nek, öngól döntött a végén

A londoniak lefocizták a pályáról ellenfelüket, de a végén a szerencse is kellett a három ponthoz.

A szoros londoni derbit sikerrel záró Chelsea ezúttal idegenben, az első győzelmét kereső Newcastle ellen lépett pályára.

A „kékek” hatalmas iramot diktáltak az első félidőben, lényegesen többet birtokolták a labdát ám nyolc kapuralövéből, csak egyetlen repült a cél felé. Pedro adta bele minden erejét a lövésbe a tizenhatosról. Veszélyes kísérlete a bal alsó sarok irányába szállt,  Martin Dubravka résen volt, és hatalmas védéssel megakadályozta a vendégek vezető találatát.

A játékrész végén César Azpilicueta futott be a tizenhatoson belülre és lőtte kapura az elé kerülő labdát, de az egyik Newcastle-védő becsúszva blokkolta a lövést.

A térfélcsere után továbbra is a Chelsea-nél volt az irányítás, de sokkal több lehetőséget ezúttal sem tudott kialakítani. De mégis ők szerezték meg a vezetést, Fabian Schar szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig befújta a büntetőt, Eden Hazard pedig könnyedén lőtte a labdát a kapu jobb oldalába Dubravka kinyújtott keze mellett. (0-1)

Hét percre rá jött az egyenlítés, Joselu volt eredményes, jól érkezett DeAndre Yedlin labdájára és közvetlen közelről bebólintotta a a léc alá. Kepa Arrizabalaga tehetetlen volt. (1-1)

Itt azonban még nem ért véget a mérkőzés, a Chelsea öngóllal szerezte vissza a vezetést, Yedlin szerencsétlenül ért a labdába, ami a hálóba pattant róla. (1-2) 

Érdemes egy pillantást vetni a gólzáporos Fulham–Burnley meccs első góljára, ekkora álomgólt alighanem Gerától láttak utoljára a hazai drukkerek.

Premier League, 3. forduló, vasárnapi mérkőzések

Watford–Crystal Palace 2-1 (0-0)
Fulham–Burnley 4-2 (3-2)
Newcastle–Chelsea 1-2 (0-0)

Címlapkép: LINDSEY PARNABY / AFP

Olvasói sztorik