Nemzetközi foci

Holmanéknak a háromgólos előny sem volt elég, nagyot fordítottak Eppelék

Nagy Dominik nélkül szaladt bele nagy pofonba a Legia, Vécsei kezdett a Luganóban. Vasárnapi légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Háromgólos előny sem volt elég a Holman Dávid fémjelezte Slovan Bratislavának a Trencin elleni találkozón a szlovák élvonal hatodik fordulójában. A pozsonyiak a 38. percben már három góllal vezettek, ám a szünet előtt szépíteni tudott a korábbi Fradi-edző, Ricardo Moniz csapata, a fordulás után pedig az egyenlítés is összejött, így 3-3-nál zárult a meccs. Holmannak kezdőként hatvankét perc jutott.

Már a második találkozóján elszenvedte első vereségét a Legia Warszawa nemrégiben kinevezett vezetőedzője, Ricardo Sá Pinto. A varsóiak a lengyel pontvadászat hatodik körében hazai pályán kaptak ki a Wisla Ploctól, Nagy Dominik ezúttal nem került be a Legia keretébe.

Elszabadult a pokol, brutális balhé a magyar pályán
A fojtogatás csak a kezdet volt, elképesztő, mi történt ezután.

A svájci első osztály ötödik fordulójában 1-1-es döntetlent ért el a Vécsei Bálintot is a soraiban tudó Lugano a Thun vendégeként. A magyar középpályásnak kezdőként nyolcvanhét perc jutott, klubtársa, Kecskés Ákos továbbra is sérüléssel bajlódik.

Elek Ákost és Eppel Mártont is a kezdő tizenegybe jelölte a Kajrat Almaty vezetőedzője az Atirau elleni kazah bajnokin. A 24. fordulóban a vártnál nehezebben gyűjtötte be a három pontot a Kajrat, a 70. percben még 1-2 volt az állás, ám huszáros hajrával végül 4-2 lett a vége. Eleket az 58. percben Arshavin váltotta, Eppel végig a pályán volt, de gólt ezúttal nem lőtt. Ugyanebben a bajnokságban Kleinheisler László csapata, az Asztana 3-0-ra megverte a Kizilzsart, a magyar középpályás a 75. percben állt be.

Kétszer is vezetett a Zapresic a Hajduk Split ellen, ám a vendégek mindkét alkalommal egyenlíteni tudtak. A splitieknél kezdett Gyurcsó Ádám, Futács Márkó azonban ezúttal sem került a keretbe a 2-2-re végződő horvát bajnokin.

Korcsmár Zsolt végigjátszotta a Midtjylland Randers elleni dán bajnokiját, a hátvéd vezérletével a védelem nullára hozta a meccset, elől pedig háromszor is betaláltak a társak, így 3-0-s győzelemnek örülhetett a magyar játékos csapata.

Feczesin Róbert kezdőként ötven percet kapott a török másodosztályú Adanasporban, amely végül hazai pályán 2-0-ra kikapott az Afjet Afyonsportól.

Kleinheisler most csak 15 percet kapott. Fotó: Rafal Oleksiewicz / PressFocus / Getty Images
Olvasói sztorik