Nemzetközi foci

Szalai gólját dicsérik a német lapok, a teljesítményét már kevésbé

Nem volt könnyű dolga a magyar támadónak a Bayern-védők között.

Parádésan indult Szalai Ádám számára a Bundesliga 2018-19-es kiírása, a Hoffenheim támadója beültette a hintába a Bayern München világklasszis védőjét és szenzációs góllal egyenlített péntek este – ide kattintva megnézheted a remek találatot, itt pedig elolvashatod a meccs utáni nyilatkozatát, amiben elárulta, mi vezetett a 3-1-es vereséghez.

A német lapok kivétel nélkül az egekig magasztalták a magyar csatár találatát, ám a teljes mérkőzést figyelembe véve már nem teljesen voltak elégedettek a teljesítményével.

Az egytől ötig terjedő német osztályozási rendszerben – ahol az egyes a legjobb, az ötös a legrosszabb – Szalai 3-ast kapott a sport.de és a spox.com laptól is, amivel csapata legjobbjai közé sorolták őt, nála csupán Schulz és Baumann kapott jobbat, egészen pontosan 2,5-es érdemjegyet.

Előbbi kiemelte, rögtön az első helyzetét sikerült kihasználnia, ám előtte csupán egyedül örlődött a Bayern-védők gyűrűjében, nem sok sikerrel. Utóbbi még keményebben fogalmazott, szerintük Szalai alig-alig vetette észre magát a Hoffenheim-támadásoknál, de a gólnál kompenzálni tudott.

címlapfotó: Matthias Balk/dpa/AFP

Szalai a játékvezetővel is vitázott. Fotó: AFP / Christof STACHE
Olvasói sztorik