Nemzetközi foci

Kétgólos hátrányból fordított a Napoli a Milan ellen

Piotr Zielinski és Dries Mertens góljai kellettek a csodához.

A Juvetus–Lazio összecsapás után rögtön újabb rangadóval folytatódott a Serie A második fordulója, nevezetesen a Napoli–Milan találkozóval.

Bár a Napoli többször volt veszélyes az ellenfél kapujára, az első félidőben mégis csak a Milan tudott betalálni. Giacomo Bonaventura briliáns kapáslövést eresztett meg a tizenhatosról, ami a kapu jobb oldalába ment, esélyt sem adva a kapusnak a védésre, Fabio Borini remek fejessel szolgáltatta a gólpasszt. (0-1) Pár perccel a fordulás előtt majdnem jött az egyenlítés, egy felszabadítást követően José Callejón kapásból leadott lövése suhant a Gianluigi Donnarumma felé, de a labda elment a kapu jobb oldala mellett.

A térfélcsere után nem tétovázott sokáig a vendégcsapat, Suso lágyan passzolta oda a labdát a kapu előtt érkező Davide Calabria elé, aki igazított egyet, majd a kapu bal alsó sarkába lőtt. (0-2) Nem sokkal később Callejón tette vissza a labdát a remekül érkező Piotr Zielinski elé a tizenhatoson, ő pedig tudta a dolgát, szépen lőtt a kapu bal alsó sarkába. (1-2) Zielinski itt nem állt meg, káprázatosan nagy góllal egyenlített, kapáslövése meg sem állt a kapu bal oldaláig. (2-2) Tíz perc volt csak a meccsből, amikor Dries Mertens megcsinálta a csodát, Allan jól látta meg, hogy a belga elindul, meg is kapta a labdát majd ügyesen a hosszú felső irányába lőtte. (3-2)

Bonaventura kapásból

Calabria találata

Zielinski először

Zielinski másodszor

Mertens fordított

Serie A, 2. forduló

Juventus–Lazio 2-0 (1-0)
Napoli–Milan 3-2 (0-1)

Címlapkép: Alberto PIZZOLI / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik