Nemzetközi foci

Coutinhóval és Vidallal a kezdőben rohamozhat a Barcelona

Szombat este a Valladolid otthonában lép pályára Ernesto Valverde csapata a spanyol bajnokságban.

A spanyol élvonal első fordulójában meggyőző játékkal és Lionel Messi vezérletével 3-0-ra nyert a Barcelona hazai pályán az Alavés ellen – ha esetleg lemaradtál volna az argentin zseni szemtelen szabadrúgásgóljáról, ide kattintva megtekintheted –, szombat este pedig a második körben is kötelező győzelem vár a katalánokra a négy év után a legmagasabb osztályba visszajutó Real Valladolidnál.

Ernesto Valverde csapata elnyűhetetlen a bajnokságban, az előző 50 meccséből csupán kettőt veszített el, igaz azokat éppen idegenben, a Málaga és a Levante otthonában.

Habár a két csapat egymás elleni eredményeit tekintve egyértelmű a Barca-fölény – a Soccerway statisztikája szerint összesen 32-szer találkoztak, ezeken 28 alkalommal győzött a gránátvörös-kék alakulat –, a  José Zorrilla stadionban rendezett legutóbbi összecsapásukon 2014-ben a Valladolid óriási meglepetésre 1-0-ra nyert a többek között a Neymarral, Messivel, Fábregasszal, Xavival és Dani Alvesszel felálló katalánok ellen.

A Valladolid az első fordulóban a korábbi Barcelona-kapus, Jordi Masip vezérletével gól nélküli döntetlent játszott a Gironánál, ezúttal azonban akár elől is veszélyesebb lehet az újonc, miután múlt hét vasárnap kölcsönvett két támadót Duje Cop és Enes Ünal személyében.

A Barca keretéből sérülés miatt Sergi Samper, Denis Suárez és Jasper Cillessen, technikai döntés miatt pedig Thomas Vermaelen, Paco Alcácer és Rafinha maradt ki. A Mundo Deportivo előrejelzései szerint Valverde kezdőcsapatában a két nyáron igazolt játékos, Arturo Vidal és Clement Lenglet is helyet kaphat, valamint Philippe Coutinho is először kezdhet a mostani bajnokságban.

A 22.15-kor kezdődő összecsapást a Spíler2 TV élőben közvetíti.

Íme a várható kezdőcsapatok.

Grafika: Mundo Deportivo

címlapfotó: Miquel Llop/NurPhoto/Getty Images

Olvasói sztorik