Nemzetközi foci

Az újabb londoni derbin már csodát művelt az Arsenal

Az „ágyúsok” hátrányból fordítottak a West Ham ellen, de eddig a forduló inkább a piros lapokról szólt.

A Chelsea elleni meccs után ismét egy londoni derbi várt az Arsenal legénységére, ezúttal hazai pályán a West Ham volt az ellenfél.

Az „ágyúsok” közel fél óráig bírták ki bekapott gól nélkül, ekkor ugyanis szép mozdulatsort mutatott be Marko Arnautovic, Felipe Anderson passzát követően tökéletesen vette át a labdát a büntetőterület szélén, majd pontos lövést küldött a jobb alsó sarokba. (0-1) Erre még a félidő vége előtt válaszolni tudtak a hazaiak, Nacho Monreal jókor volt jó helyen, ezért övé lett a kipattanó, amit be is vágott a kapuba. (1-1)

A második játékrészben aztán fordítani tudott az Arsenal, bár nem az egyik hazai játékos nevéhez fűződött az újabb találat, Issa Diop ért bele szerencsétlenül a labdába, ami aztán a saját kapujába pattant róla. (2-1) Itt azonban az „ágyúsok” nem álltak meg, Hector Bellerin szépen játszott össze Danny Welbeckkel a kapu előterében, aki lendítette a lábát, majd a hálóba tüzelt. (3-1)

Összeségében egyébként érdemes megemlíteni, hogy a 16:00-ás meccseken összesen négy piros lap villant, a Bournemouth–Everton találkozó esetében, mindkét oldalon, de a Huddersfield és a Southampton is emberhátrányban volt kénytelen játszani.

Arnautovic találata

Monreal egyenlített

Diop öngólja

Welbeck állította be a végeredményt

Premier League, 3. forduló

Wolverhampton–Manchester City 1-1 (0-0)
Arsenal–West Ham 3-1 (1-1)
Bournemouth–Everton 2-2 (0-0)
Huddersfield–Cardiff 0-0 (0-0)
Southampton–Leicester 1-2 (0-0)

Címlapkép: IAN KINGTON / AFP

Olvasói sztorik