Nemzetközi foci

Döbbenetes adatok bizonyítják, mitől gyenge az MU

Támadásban van még hova fejlődnie Mourinho csapatának.

Közel sem kezdte meggyőzően a Premier League 2018-19-es idényét a Manchester United, amely ugyan az első fordulóban hazai pályán 2-1-re megverte a Leicester, ám egy héttel később óriásit égett a Brightonnál – nem is kellett sokat várni, kíméletlen kritikát kapott José Mourinho a korábbi MU-játékostól, sőt, az internetes trollok is darabokra szedték a portugál edzőt, de ami még aggasztóbb, elmérgesedett a helyzet a szurkolók és a vezetőség között, extrém tiltakozásba kezdtek a fanatikusok.

Dárdai Pál berlini fizetése a kanyarban sincs a Fradi új edzőjéhez képest
De néhány Premier League-tréner is irigyelhetné Rebrov jövedelmét.

A Sky Sports elképesztő statisztikákat közölt arról, hogy a United gyengélkedésének egyik legfőbb oka a pocsék támadójáték. A számok azt mutatják, hogy ugyan az átlag 55 százalékos labdabirtoklással a mezőny hatodik legjobb csapata az MU, ám ehhez a két meccs alatt csupán 17 lövési kísérlet párosult, ami az egyik legalacsonyabb szám – tizenhetedik a tabellán – a bajnokságban.

A statisztikából az is kiderül, hogy az ellenfél tizenhatosán belül mindössze 25-ször értek labdába a manchesteri labdarúgók, ami a labdaérintések csupán 1.7 százaléka az egész pályára levetítve – ezzel az élvonal utolsó helyén állnak. Szintén sereghajtók a támadó harmadban töltött időt tekintve is, ami mindössze 20 százaléknyi.

címlapfotó: Dan Istitene/Getty Images

Szinte minden támadó mutatóban a tabella végén az MU. Fotó: skysports.com
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik