Nemzetközi foci

Ronaldóval és Zidane-nal együtt eltűnt a Real-varázs is?

Fordult a kocka, most az Atlético focizta le a riválisát a hosszabbításban.

UEFA Európai Szuperkupa

Real Madrid – Atlético Madrid 2-4 (1-1, 2-2, 2-4) – hosszabbítás után
Tallinn, A. Le Coq Aréna. Játékvezető: Marciniak (lengyel)
Real: K. Navas – Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Marcelo – Kroos (Mayoral, 103.), Casemiro (Ceballos, 76.), Isco (Lucas Vázquez, 83.) – Bale, Benzema, Asensio (Modric, 57.). Vezetőedző: Julen Lopetegui
Atlético: Oblak – Juanfran, Szavics, Godín, L. Hernández – Saúl, Koke, Rodri (Vitolo, 71.), Lemar (Partey, 90.)– Diego Costa (J. Giménez, 109.), Griezmann (Correa, 57.).  Vezetőedző: Diego Simeone
Gólszerzők: Benzema (27.), Sergio Ramos (63., tizenegyesből), illetve Diego Costa (1., 79.), Saúl (98.), Koke (104.)

A 2018-as európai Szuperkupáért a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid és az Európa Ligát megnyerő Atlético Madrid lépett pályára Tallinnban, az A. Le Coq Arénában – ez volt a királyi gárda első tétmeccse a Zinédine Zidane és a Cristiano Ronaldo utáni korszakban.

A kezdés után azonnal beindultak az események, Diego Costa már a 49. másodpercben, az európai Szuperkupa történetének leggyorsabb találatával vezetést szerzett, miután Ramost és Varane-t is lerázta és éles szögből a hosszú felsőbe bombázott, 0-1. Negyed óra elteltével kezdett éledezni a Real Madrid, igaz nagyobb helyzetet csupán a 27. percben sikerült kialakítani, de az rögtön egyenlítést ért: Gareth Bale jobb oldalról érkező beadását Benzema a hosszúról fejelte a a hálóba, 1-1. Két perc múlva már majdnem a királyi gárdánál volt az előny, Asensio tekerése viszont centikkel elkerülte a bal alsó sarkot.

Mégis befut a Real Madrid új galaktikusa? A nap hősei: Ospina, Zidane, Eriksen, Laxalt
Pörög a transzferpiac, mutatjuk a legütősebb szerdai híreket.

A szünet utáni első negyedórában csupán két sárga lapot és két cserét jegyezhettünk fel, a helyzetekkel adósak maradtak a csapatok. A 62. percben aztán a semmiből tizenegyeshez jutott a Real Madrid, egy szögletet követően Diego Godín ütött bele kézzel a labdába, Sergio Ramos pedig magabiztosan helyezett a bal alsó sarokba, 2-1.

Két perccel később Varane is veszélyeztetett, de az Atléti-védők menteni tudtak, így 3-1 helyett a 79. percben Diego Costa újabb gólja az egyenlítést jelentette. A spanyol csatár Correa alapvonalról középre tett labdáját rúgta közvetlen közelről a hálóba, 2-2. A rendes játékidőben egyik csapat előtt sem adódott lehetőség arra, hogy eldöntse a Szuperkupa sorsát, így következhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás.

És ha már hosszabbításra mentette, akkor újra át is vette a vezetést az Atlético, Varane óriási hibát vétett utolsó emberként, Partey ellopta tőle a labdát, majd Saúlhoz passzolt, aki hatalmas gólt lőtt a léc alá, 2-3. A 104. percben pedig jött az újabb sokk a Realnak, amivel el is dőlt a meccs: Vitolo pörgetett középre Kokéhoz, a spanyol középpályás nem habozott, a jobb alsóba helyezett, 2-4.

A maradék időt helyzetek nélkül hozta le a Real, megérdemelten nyerte meg a Szuperkupát az Atlético.

A találkozó összes gólját ide kattintva tekintheted meg.

Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik