Nemzetközi foci

Dembélé pazar gólja döntötte el a Spanyol Szuperkupát

A Sevilla a hosszabbításban kihagyta a tizenegyest, így Messiék gyűjtötték be a trófeát.

Vasárnap este a a 2018-2019-es szezon első tétmeccse, a Sevilla elleni Spanyol Szuperkupa várt a Barcelonára egy héttel a La Liga rajtja előtt.

Ernesto Valverde vezetőedző több meglepetéssel is előrukkolt a kezdőcsapatában, Lenglet, Arthur, Rafinha és Dembélé is szerepet kapott, a kispadon pedig többek között Coutinho, Rakitic, Umtiti és Arturo Vidal üldögélt. Nem kellett sokat várni az első gólra, a 9. percben máris előnybe került a Sevilla, ebben hatalmas szerepe volt az ördöngős cseleivel Piquét megbolondító Murielnek, aki végül Pablo Sarabiát hozta nagy ziccerbe, a szélső szépen helyezett a jobb alsóba.

Már-már úgy tűnt, megtartja az előnyét a Sevilla a szünetig, hiszen Lenglet fejese a 25. percben és Luis Suárez lövése a 37. percben is picivel elkerülte a kaput, ám öt minutummal később érkezett Gerard Piqué. A spanyol válogatottságtól a napokban visszavonuló hátvéd Lionel Messi kapufán csattanó szabadrúgása után kotorta a labdát közelről a kapuba, megszerezve ezzel az egyenlítő találatot – ez volt a védő 40. találata katalán mezben, de csupán az első a Spanyol Szuperkupákon.

A második játékrészben a fene tudja, mi történt a csapatokkal, de jócskán visszaesett a színvonal, alig-alig alakult ki helyzet a kapuk előtt. Dembélé 63. percben megeresztett lövését csak azért említjük meg, mert eltalálta a kaput, de mivel középre tartott, így könnyű dolga volt Vaclík kapusnak. Hat minutummal később aztán már majdnem gólnak örülhettek a Sevilla-drukkerek, Vázquez kísérlete milliméterekkel kerülte el a bal alsót.

Messi csak helyzetekig jutott, a gól most elmaradt. Fotó és címlapfotó: AFP / FADEL SENNA

Az utolsó tizenöt percre azért egy sebességi fokozattal magasabbra kapcsolt a Barca, a 77. percben Vaclík Alba lövését és a kipattanóra érkező Messi-próbálkozást is bravúrral védte, egy percre rá viszont már esélytelen volt Dembélé pazar bombájánál – a francia lövésével fordítottak a katalánok.

De hogy ne záruljon dráma nélkül a Szuperkupa, arról a 91. percben a Sevilla számára megítélt tizenegyes gondoskodott. Ben Yedder azonban hihetetlenül gyengén lőtte a büntetőt, Ter Stegenről ki sem pattant a labda, így oda lett a nagy egyenlítési lehetőség, a Barcelona megnyerte a Szuperkupát.

A találkozó látványos góljait ide kattintva nézheted meg.

Spanyol Szuperkupa

Sevilla–Barcelona 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Sarabia (9.), illetve Piqué (42.), Dembélé (79.)

Kiemelt fotó: FADEL SENNA/AFP/)

Olvasói sztorik