Nemzetközi foci

Négygólos meccsen győzte le a Real Madrid a Milant a Bernabéu-kupán

Benzema gyors góljára rögtön válaszolt Higuaín, de a továbbiakban már nem tudta tartani a tempót az olasz csapat.

A spanyol bajnoki nyitány előtt hagyományosan minden évben megrendezi a Real Madrid a Bernabéu-kupát, ahol a királyi gárda ezúttal az AC Milannal nézett farkasszemet.

A nyári átigazolási időszakban a sikerkovács Zinédine Zidane vezetőedzőt és a gólfelelős Cristiano Ronaldót elveszítő madridiaik a K. Navas – Carvajal, S. Ramos, Varane, Marcelo – Isco, Casemiro, Kroos – Bale, Benzema, Asensio kezdőcsapattal léptek pályára, míg a milánóiak a Donnarumma – Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez – Kessié, Biglia, Bonaventura – Suso, Higuain, Borini tizeneggyel futottak ki a Santiago Bernabéu gyepére.

Rögtön gyors gólváltással indult a meccs, előbb a második percben Karim Benzema fejelte közelről a kapuba Carvajal remek beadását, majd két minutummal később az exrealos csatár, Gonzalo Higuaín csavarta be a bal alsóba a tizenhatoson kívülről.

A 28. percben kis híján a fordítás is összejött Gennaro Gattusóéknak, ám Bonaventura szabadrúgását elképesztő bravúrral ütötte ki Keylor Navas, aki valószínűleg így üzen a frissen igazolt Thibaut Courtois-nak, hogy nem lesz egyszerű feladat a kezdőbe kerülni.

A Cristiano Ronaldo távozásával a támadásban már sokkal fontosabb szerepet betöltő Gareth Bale a szünet előtt gondoskodott arról, hogy nyugodtan menjen pihenőre a Real, a walesi játékos az Asensio szöglete utáni kavarodásból lőtt közelről Donnarumma kapujába.

A 3-1-es végeredményt a hajrában a csereként pályára lépő Borja Mayoral állította be.

címlapfotó: AFP / GABRIEL BOUYS

Benzema 1-0

Higuaín 1-1

Navas nagyszerű védése

Bale 2-1

Mayoral 3-1

Olvasói sztorik