Nemzetközi foci

Egygólos MU-siker a Premier League-rajton

Paul Pogba szerezte a szezon első találatát, Vardy csak a hajrában tudott szépített.

Zsinórban harmadjára indult úgy a Premier League aktuális kiírása, hogy a Leicester City kapta a bajnokság első gólját.

„A rókák” a Hull City és az Arsenal után ezúttal a Manchester United otthonában kerültek hátrányba, miután egy kezezést követően a játékvezető tizenegyest ítélt, amit Paul Pogba magabiztosan lőtt a bal felsőbe – ide kattintva megnézheted, milyen csigalassúsággal végezte el a francia a büntetőt.

A vezető gól pedig nem kecsegtetett túl sok jóval a vendégeknek, hiszen az utóbbi 122 alkalommal veretlen maradt a United az Old Traffordon, amikor ők találtak be először – legutóbb a Liverpool tudott 4-1-re fordítani 2009 márciusában, derült ki az OptaJoe statisztikájából.

Pogba nem hibázott a tizenegyesnél. Fotó és címlapfotó: AFP / Oli SCARFF

Az első játékrészben James Maddison lövésénél bravúrral védett David De Gea – itt megnézheted az óriási hárítást –, de a spanyol kapus a meccs hátralévő részében munka nélkül maradt, a Leicester alig-alig jutott el a United kapujának közelébe.

Firmino csajának popsija durván korhatáros
Luxusjachton villantott a Pool-támadó barátnője.

A 76. percben a semmiből a csereként beálló Jamie Vardy szerzett labdát a szögletzászló közelében, a középre tett labdáját azonban nem lőtte meg kellő erővel Kelechi Iheanacho, így De Gea volt a végállomás. Lukaku két perccel később hatalmas ziccert hagyott ki, de a hajrában végül sikerült eldöntenie a három pont sorsát a hazaiaknak, Luke Shaw egy szép megkerülős cselt és egy akrobatikus mozdulatot követően lőtt a bal alsóba.

Az utolsó pillanatokra azonban maradt még történés, Jamie Vardy a kapufáról kipattanó labdát sodorta be közelről a kapuba, így a Leicester-csatár alakította ki a 2-1-es végeredményt.

Premier League, 1. forduló

Manchester United–Leicester City 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Pogba (3., tizenegyesből), Shaw (83.), illetve Vardy (93.)
szombaton játsszák:
13.30: Newcastle United–Tottenham Hotspur
16.00: AFC Bournemouth–Cardiff City
16.00: Fulham–Crystal Palace
16.00: Huddersfield Town–Chelsea
16.00: Watford–Brighton & Hove Albion
18.30: Wolverhampton–Everton
vasárnap játsszák:
14.30: Liverpool–West Ham United
14.30:Southampton–Burnley
17.00:Arsenal–Manchester City

Olvasói sztorik