Nemzetközi foci

Courtois: Keylor Navas fantasztikus kapus, de én is nagyszerű játékos vagyok

Hivatalosan is bemutatkozott a belga hálóőr.

Szerdán vált hivatalossá, hogy a Chelsea-től távozó kapus, Thibaut Courtois a Real Madridban folytatja pályafutását – a jelenlegi trendekhez képest szinte fillérekért szerezte meg őt a spanyol csapat a sajtóhírek szerint –, ezzel egy időben az is kiderült, hogy a királyi gárda egyik sztárja pedig a londoni kékekhez szerződik.

A Real Madrid eddigi első számú hálóőre, Keylor Navas hihetetlen nyilatkozatot adott az újonnan érkező posztriválisáról, csütörtök délután azonban már Courtois szavait hallgatta a nagyérdemű, miután hivatalosan is bemutatták őt a Santiago Bernabéuban.

Rengeteg gondolat kavarog most a fejemben. Büszke vagyok, hogy a világ legjobb csapatához jöttem, nagyon izgatott vagyok az új kihívás miatt. Alig várom, hogy elkezdhessem itt az edzéseket és jó formában legyek a szezonkezdetre. Ahhoz a klubhoz jöttem, amely sorozatban háromszor megnyerte a Bajnokok Ligáját és továbbra is fontos, hogy minden trófeát begyűjtsünk. Több ajánlatot is kaptam, volt, amelyik pénzügyi szempontból jobb lett volna, de én ide akartam jönni és az is fontos volt, hogy közel legyek a gyermekeimhez – idézi a belga kapust a realmadrid.com.

Courtois hozzátette, minden gyermek számára létezik egy klub, ami kiemelkedik a többi közül, ez számára a Real Madrid volt. Gyermekként csodálta Iker Casillast, aki már nagyon fiatalon hatalmas kihívás előtt állt a Realban.

– Emlékszem, volt egy Iker-mezem, és tíz éves koromban elmentem megnézni az Anderlecht-Real Madrid meccset. Amikor megláttam Ikert csak ámultam, hogy egy tizennyolc éves kapus már hétről hétre a Santiago Bernabéuban lép pályára, ami óriási mentális erőről árulkodik.

Courtois hozzátette, tudja, hogy nem lesz bérelt helye a Real első számú kapusaként, ezt a tréningek során ki kell érdemelni. Keylor Navasszal volt már egy rövid beszélgetése, de másoktól is csak csupa jót hallott róla. Emlékeztetett, hogy amikor a Chelsea-hez igazolt és kiszorította Petr Cech-t a kapuból, akkor is megmaradt köztük a jó viszony és máig nagyon jó barátok.

Keylor fantasztikus kapus, de én is nagyszerű játékos vagyok, valamint Casilla és Luca Zidane is. Jelenleg kapusposzton a Real Madrid a világ legjobbja – mondta Courtois.

Courtois már Real-mezben pózolt. Fotó és címlapfotó: AFP / JAVIER SORIANO
Olvasói sztorik