Nemzetközi foci

Aláírt a Barcához a védő, 100 millió euró a kivásárlási ára – hivatalos

A szenegáli Moussa Wague gólt lőtt a világbajnokságon is.

A szenegáli Moussa Wague aláírta a szerződését az FC Barcelonával, így a jobbszélső, jobb oldali védő a következő öt évben a gránátvörös-kékben futballozik majd. A felek 100 millió euróban határozták meg a labdarúgó kivásárlási árát, aki a B csapatban kezdi a barcelonai pályáját – írja az eurobarca.hu. Az átigazolás tényét korábban megírtuk, ám ma vált hivatalossá.

A Barca által közölt adatok alapján Wague korábbi klubja, a KAS Eupen 5 millió eurót kap a szenegáli játékjogának az értékesítéséért cserébe. A játékos már augusztus 3-án átesett az orvosi vizsgálatokon, így szerda délután csak a szerződését kellett szignóznia.

Wague a belga első osztály legutóbbi két szezonja során 23 alkalommal lépett pályára az Eupen mezében, háromszor játszhatott a nemzeti kupasorozatban, illetve 17-szer az Európa Ligában is bevetették őt. Előtte Katarban, az Academia Aspire névre hallgató utánpótlásközpontban formálódott.

A 2018-as oroszországi világbajnokságon három összecsapáson is pályára lépett, ezeken pedig egy gólt szerzett, méghozzá Japán ellen, amivel minden idők legfiatalabb afrikai futballistájává lépett elő (19 év, 8 hónap, 20 nap), aki egy világbajnokságon be tudott találni az ellenfél hálójába.

Egyébként is jellemző az utóbbi napokra, hogy megőrült a piac, súlyos pénzek repkednek: csak szerdán Kepa, Pjanic, Pogba, Dembélé és Bakayoko klubváltásáról szóltak a hírek.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik