Nemzetközi foci

Vida Kristopher és Kalmár is gólpasszt adott a DAC-ban

Kétgólos hátrányból fordítottak a dunaszerdahelyiek.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

A magyar játékosok hathatós közreműködésével fordított kétgólos hátrányból a szlovák élvonalbeli DAC Dunaszerdahely az FK Nitra ellen vasárnap este. A harmadik fordulós találkozón a kezdőcsapatban kapott helyet Vida Kristopher, Vida Máté és Kalmár Zsolt is, közülük csak az utóbbi tartózkodott végig a pályán.

Az 58. percben még 2-0-ra vezetett a hazai pályán játszó Nitra, ám ezt követően beindult a DAC-henger, előbb Vida Kristopher, majd Kalmár adott gólpasszt, végül a 94. percben egy szerencsés öngólnak köszönhetően 3-2-re fordítottak a dunaszerdahelyiek.

A kazah első osztály huszonegyedik fordulójában csak 1-1-es döntetlent játszott idegenben a Kajrat Almaty, amelyben Elek Ákost és Eppel Mártont is a kezdőbe nevezte a vezetőedző. A Sahtyor Karagandi otthonában Andrej Arsavin szerezte az egyenlítő gólt a 93. percben.

Gyurcsó Ádám a 68. percben szállt be a Hajduk Splitbe, amely otthon 1-1-et játszott a Lokomotiv Zagrebbel a horvát élvonal második fordulójában. Futács Márkót nem nevezték a keretbe.

Tizenegyespárbajban jutott tovább az Olasz Kupában a Palermo, amelynél a 61. percben lépett pályára Balogh Norbert. A Vicenza elleni rendes játékidő 1-1-re végződött, majd a kétszer tizenöt perces hosszabbítás 2-2-nél ért véget, „az orosz rulettben” pedig a Palermo bizonyult jobbnak. Hiába ment hét körig a párbaj, Balogh rúgására nem került sor.

Kalmár gólpasszig jutott. Fotó és címlapfotó: fcdac.sk
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik