Nemzetközi foci

Kocsis Gergő a cseh élvonalba igazolt – hivatalos

A 24 éves játékos két évre írt alá a MFK Karvinánál.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a szezon végét követően a DVTK elköszönt Kocsis Gergőtől, aki kölcsönben szerepelt a miskolciaknál. Mivel klubja, a DAC Dunaszerdahely sem számolt vele, ezért az elmúlt hetekben szabadon igazolható játékos volt.

A 24 éves védekező középpályás végül újfent légiósnak állt, hiszen a cseh élvonalban vitézkedő MFK Karvina hivatalos oldalán erősítette meg, hogy a klubbal kétéves megállapodást kötött honfitársunk, aki tehát 2020 nyaráig írt alá.

A Karvina két fordulót követően utolsó a 16 csapatos cseh élvonalban, ahol nem Kocsis lesz az egyedüli magyar. Korábban beszámoltunk arról, hogy Bobál Dávid is a cseh 1. Liga mellett tette le voksát.

Storck fedezte fel

Kocsis Gergőt 2016 tavaszán még az akkori szövetségi kapitány, Bernd Storck fedezte fel, hiszen a német szakember meghívta az Eb-felkészülést kezdő bő válogatott keretbe, Kocsis akkor még a Puskás Akadémia hátvédje volt, de klubjában keveset játszott és az NB III-as második csapatban szerepelt. A futballista a szűk keretbe nem került be és az A-válogatottban sem mutatkozhatott be azóta.

címlapkép: mfkkarvina.cz

Olvasói sztorik